Szorgos adófizetők

2024.01.16. 13:56

Adófizetés miatt alakult ki sor

Forrás: ebihoreanul.ro

ERDON-összeállítás

Sorban állással kezdte több tucat váradi a hétfő reggelt a városháza ügyfélfogadó termében. Több mint negyven, többségében nyugdíjas személy gyűlt össze január 15-én reggel 8 órára, hogy kifizesse az erre az évre esedékes adóját. „A reggel 8 órai nyitáskor már több mint negyven személy várakozott az ajtóknál. Mint minden évben, többségében nyugdíjasok voltak, akik már év elején ki akarták fizetni adójukat” – mondta el egy városházi alkalmazott a Bihoreanulnak. A nyitást követő első órában már 125 váradi fizette ki az ez évre szóló adókat és illetékeket a hat pénztárnál. Tíz órától további két ügyfélablakot is nyitottak, így az ügymenet egész gyorsan haladt. A személyesen fizető polgárok száma évről évre csökken, hiszen lehetőség van az online adófizetésre is, viszont ez utóbbi módozatot az idősebb korosztály nem részesíti előnyben. Azok, akik személyesen szeretnék befizetni az adójukat, jó, ha tudják, hogy az ügyfélfogadó teremben 17 és 18 óra között vannak a legkevesebben. Egyébként a városháza ügyfélfogadó termének pénztára hétfőtől csütörtökig 8–18, míg pénteken 8–15.30 óra között tart nyitva.
Ahogy azt már korábban megírtuk, mindazoknak kedvezmény jár, akik március 31-ig teljes összegben fizetik ki az ez évi adójukat, viszont a kedvezmények mértéke eltér, attól függően, hogy milyen módon fizették ki. Ugyanis négy százalékos kedvezmény jár azoknak a magán és jogi személyeknek, akik az említett időpontig a városházán, postai úton vagy banki átutalással fizetik be a teljes ingatlan-, telek- és gépjárműadójukat. Továbbá nyolc százalékos kedvezmény jár a jogi, és tíz százalékos a magánszemélyeknek, akik online fizetik be az említett adókat. Online a városháza honlapján, a www.ghiseul.ro oldalon, illetve a MobilePay telefonos applikáción keresztül lehet fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában