Ajánló

2024.01.15. 16:00

A Magyar Kultúra Hete Margittán

A többéves hagyománynak megfelelően idén is közösen ünneplik a magyar kultúrát Margittán január 18. és 23. között, amelynek programja a következők szerint kerül megszervezésre.

BN-összeállítás

Január 18-án csütörtökön 17 órától filmklub keretében Kovács András Hideg napok (1966) című alkotását tekinthetik meg a Horváth János Elméleti Líceum dísztermében. Január 19-én pénteken 17 órától gálaestet rendeznek a helyi művelődési házban, amelynek keretében előbb gyermekfoglalkozások lesznek (népi gyermekjátékok, kézműves foglalkozások), majd 18 órától a Horváth János Elméleti Líceum diákjainak műsora, a megnyitó, a Margittai Magyar Kultúráért Díjak átadása, valamint a monospetri Bábota Néptánccsoport hagyományőrző műsora tekinthető meg.

Január 20-án szombaton 16 órától a Horváth János Elméleti Líceum dísztermében Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, történész, egyetemi tanár és diplomata Kísérlet a Trianoni trauma orvoslására című könyvének bemutatója lesz. A rendezvény meghívott vendége kívül Király Béla lapszerkesztő. Január 22-én vasárnap 12.15 órától a Horváth János Elméleti Líceum aulájában a Berettyóújfaluból érkező Kolozsvári Réka Mesék szárnyán – meseillusztrációk című kiállítása tekinthető meg. Január 23-án hétfőn 17 órától a helyi művelődési házban a Motolla Énekegyüttes (Nagyvárad) előadása hallgatható meg Brugós Anikó vezetésével

A rendezvények főszervezője a helyi RMDSZ, valamint társszervezők a margittai RMDSZ Nőszervezete, a Horváth János Elméleti Líceum, a Horváth János Társaság és a Margittai Ifjak Köre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában