Adomány

2023.12.18. 08:38

Kézzel-kötött boldogság

Holland nyugdíjas hölgyek egy csoportja évről évre mosolyt csal a Bihar megyei gyermekek arcára gyönyörű, kézzel kötött gyermekruhákkal.

Sajtóanyag

A Boskoop város régiójában működő kötő-klub tagjai örömüket lelik abban, hogy a saját két kezükkel készítenek apró kötött pulcsikat, sálakat, sapkákat, poncsókat és takarókat – majd karácsony előtt, a SOEB alapítvány segítségével összegyűjtik és bedobozolják az egész év folyamán elkészült darabokat, és elszállítják őket Romániába, ahol a Caritas Catolica hálózatán keresztül osztják ki gyermekeknek az ünnepek alatt. A programban résztvevő holland nagymamák számára a kötögetés egyrészt egy kedvelt időtöltés, másrészt pedig sokuk számára ez az egyetlen mód, ami révén valami tartalmas és jó cselekedet tudnak tenni a világban. Ugyanis többen közülük az előrehaladott kor betegségei miatt nehezen, vagy egyáltalán nem tudják elhagyni lakásukat. A kötés pedig egy remek módja annak, hogy szabad idejüket értékessé tegyék és két kezük munkájával örömöt okozzanak gyermekeknek anélkül, hogy ehhez el kellene hagyniuk az otthonuk kényelmét és biztonságát.

Jóvoltukból idén mintegy 170 óvodás és 80 iskolás korú gyermek részesült kézzel kötött ajándékokban. A programhoz jelentős hozzájárulása van a SOEB alapítvány képviselőinek, akik évről-évre felvállalják a termékek begyűjtését, rendszerezését és szállítását, emellett részt vesznek termékek kiosztásában is, közösen a váradi Caritas Catolica csapatával. Az idei akció kedvezményezettjei többek közt 2 székelyhídi, egy nagyváradi és egy tasnádi óvoda gyermekei, valamint a Caritas Tasnádi afterschool programjában résztvevő elemi iskolások. Köszönetet illeti Püsök Julianna aligazgatónőt, aki az osztás során elkalauzolta a Caritas csapatát a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum struktúrájába tartozó tanintézményekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában