Támogatott tartalom

2023.12.05. 07:48

Grodzisk Mazowiecki – kis lengyel város nagy aspirációkkal az asztaliteniszben!

Fotó: Marcin Masalski www.masalski.pl

A lengyelországi Mazóviai vajdaságban található Grodzisk Mazowiecki egy kisváros, amelynek nagy szenvedélye az asztalitenisz.
A mintegy 30.000 lakosú város olyan, mint bármely más kisváros, de egy híres asztaliteniszcsapatnak ad otthont, a KS DARTOM BOGORIA Grodzisk Mazowieckinek.
A csapat számos sikert ért el a nemzetközi versenyeken, és mind nemzetközi, mind országos ismertséget szerzett.
A DARTOM BOGORIA kilencszeres nemzeti bajnok, négyszeres Bajnokok Ligája-negyeddöntős és kétszeres Európa Kupa-elődöntős.
Maga Grodzisk Mazowiecki történelmi épületeivel és festői tájaival elbűvölő hangulatot kínál. Ez egy olyan hely, ahol a hagyomány és a modernitás egymás mellett él, egyedülálló élményt nyújtva a látogatóknak.
Akár az asztalitenisz szerelmese, akár csak egy rejtett lengyelországi gyöngyszemet szeretne felfedezni, Grodzisk Mazowiecki mindenképpen megér egy látogatást.
A város, amely a lengyel Szuperliga jelenlegi listavezetőjének, a LOTTO-nak ad otthont, Varsó közelében található, és nagyon szép régi központja van. Sok külföldi turistát elvarázsol a Wilanówi palota.
Nem ez az egyetlen varázslatos terület Mazóvia környékén. Említésre méltó például Frédéric Chopin szülőháza és Żelazowa Wola vagy a Modlini erőd.
Ez csak néhány példa abból a sok gyönyörű helyből, amelyeket Lengyelország kínál a látogatóknak!

CH20901

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában