Megbeszélés

2023.12.19. 17:05

Családcentrikus politikákat szorgalmaznak

A keresztény család védelmében, egy családcentrikus politikáért lobbiztak az egyházak képviselői a Natalia-Elena Intotero családügyi miniszterrel való találkozón Nagyváradon.

Forrás: RKP

ERDON-összeállítás

A püspöki palota Kék termében Böcskei László római katolikus megyés püspök házigazdaként köszöntötte Románia családügyi miniszterét, Natalia Intoterot és a váradi, illetve Bihar megyei felekezetek képviselőit, mások mellett Bogdán János Szabolcs királyhágómelléki református, Virgil Bercea görögkatolikus püspököket, Mátyás Attila evangélikus lelkipásztort, valamint az ortodox egyház, a baptista, pünkösdista felekezetek képviselőit és a Caritas Catolica vezetőit.
Az egyházmegye főpásztora arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyházak egységesen kiálltak és kiállnak a család szentségének védelmében. Egy társadalom csak akkor lehet egészséges, ha az őt alkotó családok is azok – fogalmazott. Arra kérte a tárcavezetőt, hogy támogassa az egyházak erőfeszítéseit egy hatékonyabb és eredményesebb kommunikációra vonatkozóan az állam intézményei és az egyházak között. Segítsen olyan struktúrák, infrastruktúrák kialakításában, melyek elősegíthetik nemcsak a családokat, hanem a periférián élőkkel, szegényekkel, idősekkel, hajléktalanokkal való törődést, de az erre vonatkozó törvény elfogadásában is. Amikor a hátrányos helyzetű embereket szeretnénk felemelni, a családokat támogatni, szociális tevékenységeket szervezni, az Ember legyen a középpontban és ne a bürokrácia – hangsúlyozta Böcskei László.

Natalia-Elena Intotero, Románia családügyi minisztere elmondta, hogy a minisztérium 60 százalékkal kisebb költségvetésből gazdálkodhat, mint egy évvel ezelőtt, majd megemlítette a kormány családokat segítő programjait. Végül a különböző felekezetek képviselői kaptak szót, a találkozón részt vett Biró Rozália parlamenti képviselő és Ioan Mang szenátor is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában