Iskola

2023.12.13. 18:04

Bihar megyei diákokat díjaztak Bukarestben

Forrás: Szacsvay Imre Általános Iskola/Facebook

ERDON-összeállítás

Három Bihar megyei diák is szerepel azon 144 tanuló között, akiket nemzetközi tantárgyversenyeken elért eredményeik apropóján díjazott a román tanügyminisztérium. A bukaresti Ion Luca Caragiale Nemzeti Színházban megszervezett keddi gálán díjat vehetett át a Szacsvay Imre Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, Ilosvay Kovács Boglárka, aki első helyezést ért el a nemzetközi magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen. Elismerésben részesítették Bodnár Mónika Brigittát, aki az elmúlt nyáron fejezte be középiskolai tanulmányait az Ady Endre Elméleti Líceumban és az előző tanévben harmadik helyezést ért el a magyar tannyelvű iskolák számára szervezett matematika tantárgyversenyen. Mivel jelenleg Magyarországon folytatja egyetemi tanulmányait, nem tudott jelen lenni a keddi gálán. Ugyancsak elismerésben részesült Alex Topai, az Onisifor Ghibu Főgimnázium XII. osztályos diákja, aki az elmúlt nyáron a nemzetközi földrajz tantárgyversenyen a legjobbnak bizonyult európai szinten.
A gálán díjazott diákok az oklevelek mellett pénzjutalmat is kaptak 5000 és 20.000 lej közötti értékben, az elért eredményeik függvényében. Ligia Deca tanügyminiszter elmondása szerint a nemzetközi tantárgyversenyeken díjazott diákok által kapott prémium összértéke több mint 1,4 millió lej. A diákokéhoz hasonló pénzjutalomban részesítették a felkészítő tanárokat, illetve a diákok iskoláit is.
„Összesen 144 diák több mint 170 díjat és érmet szerzett ebben az évben a nemzetközi tantárgyversenyeken és más megmérettetéseken, és ez azt jelenti, hogy több okunk van az örömre, mint az elmúlt évben. A kitüntetések büszkeséggel tölthetik el az egész országot, de elsősorban azokat, akik azokat szerezték, az őket támogató családjaikat, a felkészítő tanárokat, és azokat az iskolákat, ahonnan érkeztek. Ma az iskolai kiválóságot ünnepeljük. Gratulálok nektek a kítűnő eredményekért, amelyekre büszkék lehetünk! Bizonyítékai vagytok annak a potenciálnak, amely a ti generációtoké, inspirációként szolgálhattok azon társaitoknak, akik fejlődni szeretnének azon a területen, amely iránt érdeklődnek, példái vagytok annak, hogy a munka értékes marad” – fogalmazott a gála megnyitóján Ligia Deca tanügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában