Tájékoztatás

2023.11.30. 14:21

Programok az erőszak megszüntetéséért

Forrás: Rendőrség

Egy sor rendezvénnyel emlékezik meg a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjáról a Bihar megyei rendőrség bűnmegelőzési osztálya a Lámpás Alapítvánnyal közreműködve november 25 és december 10 között. A kiválasztott periódus nem véletlen, hiszen november 25-én van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, december 10-én pedig az emberi jogok világnapja. A rendőrség november 25-én számos tájékoztató akciót szervezett, amelyek során az iskolásokkal, egyetemistákkal és a váradi börtön fogvatartottaival beszélgettek el a témáról. Ezen kívül utcai kiállításokat, rajzversenyt szerveztek, erőszakellenes üzenetű szórólapokat osztottak, hogy felhívják a figyelmet az erőszak különböző formáira, amelyekkel a helyi közösség szembesül.

A partnerszervezetekkel közösen a rendőrök a továbbiakban is szerveznek tájékoztató alkalmakat, valamint beszélgetéseket a különböző szociális feladatokat ellátó intézmények képviselőivel, amelyek fiataloknak és időseknek egyaránt szól majd. A találkozók során ismertetik az érdeklődőkkel, hogy melyek azok az illetékes intézmények, amelyek beavatkozhatnak családon belüli erőszak esetén, melyek az áldozatok jogai, melyek a családon belüli erőszak megnyilvánulási formái, és azt is, hogy milyen lépéseket kell követni, hogy az áldozat kiléphessen egy bántalmazó kapcsolatból. Az alkalmakon bátorítani is fogják az erőszak áldozatait, hogy vegyék fel a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, mert csak így lehet megfékezni a jelenséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában