Beruházás

2023.11.07. 16:20

Háromnegyed részben elkészült a park and ride típusú parkoló

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A nagyváradi ortodox katedrálisnál épülő park and ride típusú parkoló több mint 70 százalékban elkészült, írja közleményében a polgármesteri hivatal. A kivitelezési határidő 2023 december vége. Az említett közlemény beszámol arról, hogy az építkezés során immár teljesen elkészült a csapadékelvezető- és a szennyvízcsatorna, megtörtént az alapozás, lehelyezték a parkoló padlóburkolatát, és téglával, illetve kővel megjelölték a régészeti feltárások során talált leleteket. Majdnem teljesen, azaz mintegy 95 százalékban elvégezték a fűtéshálózat áthelyezését. Magában a parkolóban a csapadékelvezető csatorna és az elektromos hálózat kiépítése 60 százalékban készült el. A lépcsők negyven százalékát építették meg eddig, míg a külső munkálatok tíz százalékával vannak meg. 

A továbbiakban zajlanak majd a belső munkálatok, a falak festése, a kerámiaburkolat felhelyezése, a korlátok felszerelése, a régészeti leletek kiemelése információs táblák kihelyezése által, az elektromos, világítási, vízelvezető rendszerek és mosdók beszerelése, a liftek, automata fizetőberendezések, beléptető korlátok, rendszámtábla-olvasók, elektromos járművek töltőállomásainak felszerelése stb. A parkolóban végzett munkálatok során feltárt régészeti leleteket eredeti formájukban in situ mutatják meg a nagyközönségnek, üveggel lefedve, és a közelben többnyelvű információs táblákat állítanak fel a helyszín történetéről. A feltárt régészeti leletek miatt módosítani kellett az eredeti kivitelezési tervet, aminek nyomán a parkolóban 256 hely lesz, ezek közül 225 személygépkocsik (amiből hat elektromos autóknak és tíz mozgáskorlátozottaknak), 31 pedig motorkerékpárok számára. Az új parkoló hozzájárul majd a forgalom tehermentesítéséhez, illetve javítani fogja a város központi részében a parkolási lehetőségeket a Nagyváradra ingázók és a turisták számára. A munkálatok kivitelezői a Construcții Erbașu, a Simbac és az Electrofor cégek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában