Projektek

2023.11.21. 16:08

Bővítik a földgázhálózatot Bihar megyében

Forrás: RMDSZ

Ciucur Losonczi Antonius

Cseke Attila volt fejlesztési miniszternek, illetve az RMDSZ kormányzati munkájának egyik legfontosabb eredménye az Anghel Saligny infrastrukturális program, melynek keretében aszfaltozási, csatornázási, valamint ivóvízhálózat-fejlesztési munkálatokat végeznek szerte Romániában. Ezekről többször is beszámoltunk, a folyamatban lévő projektek különböző fázisban vannak a megyében – nyilatkozta lapunknak Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei frakcióvezetője.
A politikus ezzel kapcsolatban most azt tudatta, hogy kedden a földgázfejlesztési projektek támogatói rendeletét írták alá a prefektúra épületében. Bihar megye 14 projektje 206 millió lej értékben nyert támogatást, ebből a Bihar községhez tartozó Hegyközkovácsiban is bevezetésre kerül a földgáz, a beruházás értéke 5,4 millió lej. Érszőllősön és Szolnokházán nyolc, Szentjobbon és Alsólugason pedig 16-16 millió lejt érő beruházások nyertek támogatást.
Az említett községek polgármesterei (Sorbán Levente, Zatykó Jácint, Szilágyi Zoltán és Beke László) örömüknek adtak hangot, hiszen újabb infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg a településeken, ami lényegesen megkönnyíti a családi házak és közintézmények téli fűtését. Bíznak abban, hogy a kivitelezési munkálatok akár már jövőre elindulhatnak, tájékoztatott Borsi Imre Lóránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában