Mi fér a kosárba?

2023.10.31. 18:54

Előadás az inflációs tendenciákról

A Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE), a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) inflációs tendenciákat elemző előadásra vár minden kedves érdeklődőt november 15-én, szerdán 18 órától a nagyváradi római katolikus püspöki palota alagsorában működő FIX Makerspacebe (Kanonok sor 2. szám). Mekkora ma, és meddig lesz még magas az infláció Romániában és Magyarországon? Miért romlott a pénz értéke a közelmúltban? Mi ennek az oka? Mekkora áremelkedés várható a következő években? Hogyan érdemes költeni, mibe érdemes befektetni? Mikor térnek vissza a korábbi árak? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ előadásában dr. Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője.

Dr. Sebestyén Géza a Budapesti Corvinus Egyetem docense, okleveles matematikus és közgazdász. Korábban a Kodolányi János Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója volt. Emellett az OECONOMUS Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója, az MKB Kockázati Tőkealapkezelő igazgatósági tagja, valamint a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány tanácsadó testületének tagja is volt. Vendégoktatóként tanított a német Munich Business School, az azerbajdzsáni tőzsde, a franciaországi ESSCA, a Nemzetközi Bankárképző, a bécsi WU Wien, a Világbank, a révkomáromi Selye János Egyetem és az ELTE matematikusképzéseinek kurzusain. Több angol és magyar nyelvű szakkönyv társszerzője, összesen mintegy húsz tudományos mű kötődik a nevéhez. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a részvételi szándékot az esemény Facebook-oldalán található űrlap kitöltésével kell jelezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában