Tanévnyitó

2023.10.02. 16:53

Elkezdték a tanévet az állami egyetemen

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Szokás szerint az intézmény sportcsarnokában tartották a Nagyváradi Egyetem tanévnyitó ünnepségét, ezúttal október 2-án, hétfőn. A megjelenteket dr. Sorin Șipoș rektorhelyettes köszöntötte, aki felidézte, hogy 60 évvel ezelőtt kezdte meg működését Váradon az egyetemi rangú Pedagógusképző Intézet. Dr. Constantin Bungău rektor a beszédében egy várhoz hasonlította az egyetemet, majd kiemelte, hogy kitűnő az együttműködés a helyhatóságokkal és a gazdasági élet szereplőivel. Kitért arra is, hogy három stratégiai fejlesztési irányra fókuszálnak: digitalizáció, fenntarthatóság és nemzetközi kapcsolatépítés, melyeket hazai és uniós pénzforrásokból akarnak fejleszteni. A továbbiakban említést tett azokról az egyetemi oktatókról, akik ugyan nyugdíjba vonulnak az idén, de a reményei szerint azért valamilyen formában folytatódik velük az együttműködés. 

Forrás: PMO

Dr. Aurel Căuș, az egyetemi szenátus elnöke az új tanügyi törvényre hívta fel a figyelmet, Dumitru Țiplea prefektus megköszönte az elsőéves hallgatóknak azt, hogy úgy döntöttek, a szülőföldjükön tanulnak tovább. Ilie Bolojan megyei tanácselnök arra buzdította házigazdáit, hogy legyenek a technológia és a tudomány fejlődésének a „motorjai”, Florin Birta polgármester a helyi önkormányzat és az egyetem olyan közös projektjeit húzta alá, mint a technológiai transzfer és tudásközpont, a duális oktatási kampusz és az új bentlakások. A „gólyák” nevében Gabriela Ioana Burtic mondott beszédet, az ünnepség színvonalát a művészeti kar zene szakos diákjainak fellépése emelte. A 20232024-es tanévben a Nagyváradi Egyetem 15 karán több mint 21 ezer hallgató tanul, köztük 5600-an most kezdték el felsőfokú tanulmányaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában