Incidens

2023.10.02. 15:28

A rendőrség is vizsgálódik a betonba ragadt személygépkocsi ügyében

Kérdéses, hogy a munkások, vagy pedig egy felelőtlen sofőr volt-e az okozója annak a péntek esti incidensnek, amikor egy autó beleragadt a frissen leöntött betonba Nagyváradon, a Vámház utcán.

Forrás: bihon.ro

Pap István

Mint egy előző cikkünkben is olvashattak róla, a frissen öntött betonba ragadt egy autós pénteken este a nagyváradi Vámház (Evreilor deportați) utcán, miután egy szemtanú szerint a Rulikowski út irányából érkezve a Karaviem üzlet felé szeretett volna haladni az előbb említett utcán keresztül. A szemtanúk egy másik gépkocsit is láttak, amelyik nagy sebességgel hajtott át a még meg nem kötött betonon. A feltételezések szerint az incidens amiatt történhetett, hogy az ottani munkálatokat végző cég munkásai a betonozást követően nem helyezték vissza a lezárást jelző táblát. A kivitelező Leko Construct cég mérnöke szerint azonban a lezárt területen nagy sebességgel átrepesztő autós mozdította el a behajtani tilos jelzésű táblát és a kerítést az útból. Lucian Cimpoeșu mérnök lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy a Vámház utcának a Kert (Avram Iancu) és Horea utcák közötti szakasza péntek estétől hétfő reggelig volt lezárva, erről a sajtón keresztül a közlekedők is értesítve voltak. A mérnök elmondása szerint a munkálat helyszínének mindkét végén, tehát a Vámház utca Kert, illetve Horea utcai végén is kerítést helyeztek el, illetve ki volt téve a „Behajtani tilos” tábla is, abban az övezetben csak a gyalogosok közlekedhettek a lezárás ideje alatt. Pénteken este a malőr azért történt, mondta Cimpoeșu, mert a Kert utca felőli oldalról jött egy magyarországi rendszámú autó, amelyiknek a sofőrje kiszállt, elmozdította a kerítést, és nagy sebességgel ráhajtott a friss betonra. A munkálat helyszínének másik végén, azaz a Horea utcai oldalon tartózkodó munkások hiába integettek neki, hogy arra nem lehet haladni, az autós nem törődött vele, és hajtott tovább, majd letért a Mociulschi utcára. Ezt követően egy-két perc múlva jött a másik gépkocsi, amelyik feltehetően azért hajtott be a Vámház utcába, mert már nem volt ott a jelzőtábla és a kerítés, és ez a jármű ragadt bele a betonba. Cimpoeșu szerint az autóban nem esett kár, és a betont is elsimították: hétfőn reggel megnyitották a forgalom előtt az útszakaszt, és a történteknek már nyoma sem maradt. Mindenesetre folytatódik a vizsgálat az ügyben, ugyanis mint azt Alina Fărcuțától, a Bihar Megyei Rendőrség szóvivőjétől megtudtuk, a nagyváradi közlekedésrendészethez érkezett bejelentés az incidensről. A rendőrök most azt vizsgálják, hogy megfelelően ki voltak-e helyezve a közlekedésirányítási jelzőtáblák, és hogy mi történt pontosan.

Egyébiránt az említett övezetben a Nagyváradi Vízművek csatornajavítási munkálatai zajlottak, és a vállalat a Leko Construct céget bízta meg a kivitelezéssel. Alin Sas, a vízművek szóvivője lapunkkal közölte, hogy a kivitelező jelezte nekik a történteket. Sas azonban hozzátette, hogy a munkálatokkal kapcsolatban minden felelősség a kivitelezőre hárul, annak kell megfelelően biztosítania a munkatelepet mind munkavédelmi, mind pedig közlekedésbiztonsági szempontból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában