Támogatás

2023.09.18. 12:41

Nagy értékű adományt kapott a margittai Horváth János Elméleti Líceum

Szőke Ferenc

Nagy értékű adományt adott át a ZF TRW Marghita (közismert nevén Volángyár) Almási Judit tanítónő osztályának szeptember 8-án. A cég temesvári székhelyű, de Margittán is van munkacsarnoka, és rendszeresen adományoz közérdekű tevékenységekre. Ezért lépett kapcsolatba velük Almási István önkormányzati képviselő, arra kérve a temesvári vezetőséget, hogy segítsék digitális eszközökkel az új előkészítő osztály beindítását. Pozitív választ kapott és kértek egy listát a szükséges eszközökről. Ezeket megvásárolták és elküldték a margittai kirendeltséghez, melynek vezetői átadták a tanítónőnek. A projekt végül is a ZF TWR és a Horváth János Elméleti Líceum között valósult meg. A cég támogatta a Margittai Polgármesteri Hivatalt is facsemeték adományozásával, az iskolának is nyújtott már segítséget, és kirándulásokat is támogat, idén például a Horváth János Társaságnak biztosította díjmentesen a buszt egy sólyomkővári utazáshoz. A jelenlegi adomány húsz táblagépet, egy multifunkcionális nyomtatót, egy színes televíziót, egy laptopot, egy kivetítőt, két polcos szekrényt, egy takarítógépet foglal magába, értéke pedig 6800 euró. Nagy és hasznos segítség ez az iskolakezdő diákoknak, akik rövid műsorral mondtak ezárt köszönetet az adományozóknak. A műsor végén a tavaly végzett diákok átadták az iskola jelképes kulcsát iskolakezdő társaiknak. A nagy értékű adomány mellett a kisdiákok meglepetésekben is részesültek a cégtől és tanítónőjüktől, illetve a szülők is hozzájárultak a program végi szeretetvendégséghez.

 

A cég részéről Takács Andrea margittai cégvezető szólt az egybegyűltekhez, kiemelve: hasznos az állami intézmények és a magánszféra együttműködése, mely által megvalósulhatnak az ilyen és ehhez hasonló adományozások. Az iskola nevében Nagy Gabriella igazgató fejezte ki háláját az adományért. „Öröm, hogy intézményünkben és ebben az osztályban nagyszerű körülmények vannak a tanuláshoz” – fogalmazott, kiemelt köszönetet mondva Almási Juditnak, „aki hivatását meggyőződéssel, magas szinten gyakorolja”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában