Közlemény

2023.09.19. 16:53

Megvan az ezredik kilométer

Forrás: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

BN-összeállítás

A Berettyószéplak–Szilágynagyfalu rész átadásával elkészül ez ezredik kilométernyi autópálya-szakasz Romániában. Az új infrastrukturális beruházást várhatóan pénteken adják át, jelentette be mind a Szállításügyi Minisztérium, mind pedig a Pro Infrastructură Egyesület nevű civil szervezet, mely figyelemmel követi a romániai útépítési munkálatokat. Ugyanakkor Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter közölte azt is, hogy Romániában az idei év végéig még 250 kilométernyi autópálya-szakasz készül el.

A Berettyószéplak–Szilágynagyfalu szakasznak már korábban, idén februárban el kellett volna készülnie, vagyis több mint fél évet csúszik a határidő. Az egyesület szerint a török kivitelező, a Nurol cég aránylag jó ütemben dolgozott, de a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) hosszú ideig húzta a bürokratikus problémák megoldását. A Pro Infrastructură Egyesület szerint Romániában még így is csak az egyharmada készült el annak az autósztráda- és gyorsforgalmi úthálózatnak, amelynek ma már léteznie kellene. „Van 968,31 kilométernyi autópályánk és 39,85 kilométernyi valódi gyorsforgalmi út Slatina és Balș között. Vagyis 1008,16 kilométernyi út, ahol sebesség és biztonság van. Ez körülbelül egyharmada annak a 3000 kilométernek, amivel az országban rendelkeznünk kellene ahhoz, hogy egy modern úthálózatról beszélhessünk” – írta az egyesület a közösségi médiában megosztott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában