Munkálatok

2023.09.19. 16:11

Kezdődik az útépítés Félixfürdő és Fugyivásárhely között

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács szeptember 19-én elrendelte a metropolisz-övezeti körgyűrű Félixfürdő és Fugyivásárhely közötti szelvénye építési munkálatainak elkezdését. Első ütemben kiássák az alapjait a cölöpöknek, majd kiöntik ezeket. Amennyiben két magasfeszültségű vezetéknek az áthelyezése nem fogja késleltetni a beruházás megvalósulását, Ilie Bolojan megyei tanácselnök becslése szerint jövő ősszel közlekedni lehet majd ezen az útszakaszon.

Mint ismeretes, a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium finanszírozza a metropolisz-körgyűrű kivitelezését, mely beruházás az Anghel Saligny Program keretében valósul meg. A kormány 40 millió euró támogatást biztosít, a maradék összeget pedig a megyei tanács és Nagyvárad polgármesteri hivatala, mintegy 10–12 millió eurót. 

Korábban a Porr Construct Rt. nyerte a metropolisz-övezetbeli körgyűrű második szelvényének tervezésére és kivitelezésére kiírt tendert, mely cég nettó 81,6 millió lej értékben tett árajánlatot. A körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, menetirányonként egy-egy sávval. Az első, kilenc kilométeres útszakasz Nagyürögdtől a Félixfürdő bejáratánál a 76-os országút felett építendő völgyhídig terjed majd, míg a második, nyolc kilométeres szelvény a viaduktól fog haladni Fugyivásárhelyig, Püspökfürdőnek és Alkérnek a megkerülésével. A teljes metropolisz-körgyűrűt körülbelül másfél éven belül kellene használatba adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában