Támogatott tartalom

2023.09.11. 07:38

A különleges trópusi élőlepke-kiállítás visszatér a nagyváradi ERA Parkba!

A rendezvény mától, szeptember 11-től, hétfőtől szeptember 24-ig, a bevásárlóközpont kupolája alatt kialakított különleges helyen zajlik. Mindenkinek, aki arra jár, lehetősége nyílik megcsodálni több mint 150 élő lepkét, amelyek Dél-Amerikában és Ázsiában honosak.
A kiállítás a Hargita megyei Parajdi Lepkeházzal, Románia első állandó pillangótelepével együttműködve készül. Ott különleges környezetben, saját „repterű”, trópusi mikroklímával rendelkező, trópusi növényekkel díszített épületben nevelkednek a lepkék, amelyet egy kis tó és egy körösvény egészít ki.
A kiállításon szerepelnek majd a tulajdonosok által „a kollekció virtuózának” nevezett azúrkék lepkék (Morpho peleides), a kecses zebralepkék (Heliconiinae) vagy az óriási bagolylepkék (Calligo memnon), amelyek mindig lustálkodnak.
A kollekció tulajdonosai szerint a pillangók Dél-Amerika, Ázsia és Afrika erre a célra szánt farmjairól származnak, és bábformában érkeznek Romániába. Ezeket egy speciálisan felépített inkubátorba helyezik, ahol pár nap múlva fajtól függően néhány csodálatos lepke lát napvilágot. A Lepkeház gazdái mindig arra törekednek, hogy új fajokkal ismertessék meg a közönséget, a pillangók szerelmeseinek pedig tematikus emléktárgyakkal felszerelt standokkal készülnek!
Az ERA parkbeli kiállítás naponta 9 és 20 óra között lesz nyitva!
A belépés ingyenes, szeretettel várunk mindenkit!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában