Áremelés

2023.08.15. 17:34

Nő az üzemanyag ára

Illusztráció

Ismét emelik az árakat a romániai üzemanyag-forgalmazók. A tendencia egy évnyi stagnálás után július közepén kezdődött a nemzetközi árak alakulásának a hatására. A hét elején Nagyváradon és környékén a legolcsóbb üzemanyagot a MOL-kutaknál lehetett vásárolni: a benzin literje 6,82 lejbe került, a gázolajé pedig literenként 6,86 lejbe. A 79-es országúton Nagyváradtól nem messze található Unicom töltőállomásnál a standard benzin ára 6,99 lej volt literenként, a gázolajé 7,18 lej. A Lukoilnál 7,01 lejért lehetett egy liter benzint vásárolni, gázolajat pedig literenként 7,20 lejért. A Socar töltőállomásokon 7,12, illetve 7,31 lejbe került a benzin és a gázolaj. Az OMV és a Rompetrol kutaknál 7,18 lej volt a benzin literje, a gázolajé pedig 7,37 lej.

Az üzemanyagárak július közepe óta kezdtek emelkedni, miután a legnagyobb exportőrök, elsősorban Oroszország és Szaúd-Arábia úgy döntöttek, hogy a magasabb árak elérése érdekében korlátozzák a nyersolaj-kitermelést. Mint általában, a magasabb üzemanyagárak a szállításhoz kötött valamennyi áru és szolgáltatás áremelkedését vonják majd maguk után. Néhány nappal ezelőtt Marcel Ciolacu miniszterelnök azt mondta, fontolóra veszik, hogy az állam idén télen is, akárcsak tavaly, kompenzációt nyújtson az energiaárakra, ami azt jelentené, hogy az üzemanyag árát literenként 50 banival támogatná a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában