Programajánló

2023.08.30. 16:50

Életre kelnek a Tüskevár legendás szereplői

Fekete István közkedvelt ifjúsági regényéből készült musicalt mutat be a Szigligeti Színház Lilliput Társulata és a Nagyvárad Táncegyüttes szeptember 3-án, vasárnap.

BN-összeállítás

A Tüskevár bemutatója este 20 órától kezdődik a nagyváradi vár Csonka bástyájában található nyári színházban. Az előadás a két társulat művészei mellett 14 gyerekszereplő részvételével kerül színpadra.

Sokunk gyerekéveihez hozzátartoztak vidéken vagy a természetben töltött nyári vakációk feledhetetlen pillanatai. Maradandó élmények és találkozások helyszínéül szolgáltak ezek a tájak, igaz barátságok születtek, szerelmek szövődtek.

A Tüskevár egy ehhez hasonló beavatástörténet, melyben a nyolcadikos főhősök egy olyan archaikus miliőbe kalauzolnak minket, nézőket, ahol a természet kerül fókuszba. A természet törvényeinek felfedezése, az első halászat, az első vadászat élménye, a természettel való első igazi találkozás, mind-mind olyan pillanatok egy gyerek életében, amelyek végigkísérik a későbbi életét. Az ott megismert valóság kinyitja a képzelet kapuit. Az előadás ezt a szürreális világot próbálja megragadni, a kamasz szemével láttatva a történéseket. A regényadaptációt a zenék és dalok teszik még mesésebbé, amelyek könnyed kikapcsolódást és igazi időutazást ígérnek az egész családnak, kicsitől nagyig. Az előadás elsősorban 10 éven felülieknek ajánlott.

Fekete István művét Olt Tamás, Váradi R. Szabolcs és Szirtes Edina „Mókus” alkalmazta színpadra két részes zenés játék formájában. Az előadás szereplői a következők: Matula bácsi – Hanyecz Debelka Róbert, Tutajos – Boross Péter, Bütyök – Czégényi Ghent Ferenc Péter, Nancsi néni – Stéfán Bodor Mária, István bácsi – Daróczi István, Tutajos édesanyja – Németi Emese, Kengyel – Csepei Róbert, Kengyelné Éva – Oláh Anikó Katalin, Kalauz, Csikasz – Szabó J. Viktor, Újságos, Lehőc – Lélek Sándor Tibor, Janda – Körözsi Eszter, Acél – Hadi Rómeó, Balogh – Katona Zoé, Kólák Emese, Dubovánszky – Wagner Júlia, Bodoni Dombi Rozi, Sós – Fodor Vanca Ilián, Bika – Botházy Márton, Wallenberg – Erdei Dorottya, Kertész – Kiss Botond, Kati – Nagy Bernadett, Nagy Lilla, Egycsitri – Törteli Nadin, Kétcsitri – Barkóczi Réka, Férfi 1 –Barabás Hunor, Nő 1 – Kerekes Dalma, Férfi 2 – Drimba Máté, Nő 2 – Krupár Luca. Az előadás rendező-koreográfusa Györfi Csaba, látványfelelőse Cristina Breteanu, dramaturgja Czvikker Katalin, koreográfus asszisztense Kerekes Dalma volt – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. 


 


 

Képek: Szigligeti Színház Lilliput Társulat/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában