TRAM-EM

2023.06.02. 19:12

Szombaton reggel kezdődik a villamosvezetők versenye

Már nagyban zajlanak a Villamosvezetők Európa Bajnokságának előkészületei a nagyváradi Szent László téren. A megmérettetésere június 3-án, szombaton reggel 10 órától kerül sor.

Fotó: Alexandru Nițescu

Zajlanak az előkészületek a nagyváradi Szent László téren, ahol szombaton rendezik meg a X. Villamosvezetők Európa Bajnokságát (Tram-Em). A versenyen tizenkilenc országból 25 két fős csapat fogja összemérni tudását. A házigazda nagyváradi csapat (Károly Éva és Onița Leonte) a címvédő hannoveri, barcelonai, bázeli, berlini, Bordeaux-i, brüsszeli, debreceni, drezdai, dublini, firenzei, göteborgi, kijevi, kassai, lipcsei, malagai, nürnbergi, osloi, prágai, rotterdami, stockholmi, szegedi, bécsi, varsói és zágrábi villamosvezetőkkel mérkőzik meg. A villamosvezetők hat versenyszámban indulnak, többek között a Tökéletes megállás, Vészfékezés, TRAM-billiárd próbákon kell helyt állniuk. A felkészítő „edzések” június 2-án, pénteken zajlottak le a villamosdepónál, illetve a város villamoshálózatán. Ugyanezen a napon szerveztek nemzetközi részvételű konferenciát is. Ezzel párhuzamosan a szervezők a városközpontban kezdték el a készülődést: a Szent László téri villamosmegállónál már felsorakoztak a versenyben résztvevő villamosok, kihelyezték a szükséges eszközöket.

A versenyszámok június 3-án, szombaton 10 – 16 óra között zajlanak a Szent László téren. A díjátadó ünnepség 17 órakor várható, este 21 órától pedig Irina Rimes lép majd színpadra. Egyébként a szervezők egész napos programokról is gondoskodnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A főtéren, a Fekete Sas-palota előtt áll egy korabeli villamos, amelyben egy a villamosok történetét bemutató fotókiállítás kapott helyet, ezen kívül lesz 12 ételes kocsi, felállítanak egy játszósarkot a gyerekeknek és a színpadon helyi előadók is fellépnek. A versenyt 12 kamerával veszik majd, így élőben követhető a www.tram.eu honlapon, illetve a TRAM-EM és a Nagyváradi Helyi Közszállítás Vállalat (OTL) Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában