TRAM-EM

2023.06.02. 14:23

Nemzetközi konferenciával kezdődött el a villamosvezetők bajnoksága

A június 2-án és 3-án Nagyváradon megszervezendő Villamosvezetők Európa Bajnokságának első napján nemzetközi konferenciát szerveztek a nagyváradi városházán a közszállítás aktuális kérdéseiről.

Fotó: Pap István

Pap István

A pénteken délelőtt a nagyváradi városházán kezdődött eseményen a megjelent szakembereket Marcel Dragoș a város alpolgármestere köszöntötte, hangsúlyozva azt, hogy az önkormányzat tisztában van a közszállítás fontosságával, ezért is fogják a jövőben is korszerűsíteni a helyi közszállítást. 

A megbeszélés első részében a tömegközlekedés-fejlesztés különböző aspektusairól esett szó. Mátyus László, a Debreceni Közszállítási Vállalat innovációs és szolgáltatásfejlesztési igazgatója bemutatta az általa képviselt vállalatot, különös hangsúlyt fektetve a különböző innovációs fejlesztésekre. A Bosch cég képviselője az általuk kifejlesztett balesetmegelőző rendszert mutatta be, amelyet villamosokon lehet használni. Dr. Németh Zoltán Ádám, a Szegedi Közszállítási Vállalat igazgatója a Szeged és Hódmezővásárhely között megépített vasútvillamosról (tram train) és annak előnyeiről beszélt. Ekés András a Mobilissimo és a Fartiq vállalatok igazgatója a menetrendtervezés fontosságáról és a legkorszerűbb jegykezelési rendszerről értekezett röviden. Az első rész utolsó előadója Răzvan Ionaşcu volt, aki az Abed Nego cég nevében ismertette a nagyváradi intermodális szállítási csomópont projektjét. A rendezvény második részében interaktív kerekasztal-megbeszélés zajlott többek között a fenntartható és környezetbarát tömegközlekedés fejlesztéséről és fontosságáról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában