Verseny

2023.05.31. 16:57

Hétvégén zajlik a villamosvezetők bajnoksága Váradon

Forrás: OTL

Első alkalommal rendezik meg Romániában a Villamosvezetők Európai Bajnokságát, amelyet idén már tizedjére szerveznek meg. A jubileumi bajnokság helyszíne június 3-án Nagyvárad lesz. Tizenkilenc országból 25 két fős csapatot várnak. A házigazda nagyváradi csapat (Károly Éva és Onița Leonte) a címvéfő hannoveri, barcelonai, bázeli, berlini, Bordeaux-i, brüsszeli, debreceni, drezdai, dublini, firenzei, göteborgi, kijevi, kassai, lipcsei, malagai, nürnbergi, osloi, prágai, rotterdami, stockholmi, szegedi, bécsi, varsói és zágrábi villamosvezetőkkel mérhetik össze tudásukat. A felkészítő „edzések” június 2-án, pénteken zajlanak a villamosdepónál, illetve a város villamoshálózatán. A versenyszámok június 3-án, szombaton 10 – 16 óra között zajlanak a Szent László téren. A díjátadó ünnepség 17 órakor várható. A villamosvezetők hat versenyszámban indulnak, többek között a Tökéletes megállás, Vészfékezés, TRAM-billiárd próbákon kell helyt állniuk. A versenyt 12 kamerával követik, így élőben követhető a www.tram.eu honlapon, illetve a TRAM-EM és a Nagyváradi Helyi Közszállítás Vállalat (OTL) Facebook-oldalán. Az érdeklődők a Szent László téren utcai ételeket vásárolhatnak, a gyerekek számára játszósarokkal készülnek, este nyolc órától pedig meglepetés-koncert várható.
A váradi városközpontban zajló bajnokság miatt június 1-jén, csütörtökön 18.30 órától június 4-én, vasárnapig elterelik a Szent László téren áthaladó autóbuszokat a következők szerint: 12-es busz - … - E. Gojdu – Zárda/M.Vitezul – Horea - … tovább a megszokott útvonalon (a görögkatolikus püspöki palotánál levő megállónál nem fog megállni a busz); 14-es busz (a temető felé) - ... - Vitéz/Decebal – Emanuel templom – Rhédey út/Calea Matei Basarab – Körösvidéki Múzeum - ... tovább a megszokott útvonalon (a görögkatolikus püspöki palotánál levő megállónál nem fog megállni a busz); a T3-as busz nem áll meg a Szent László téren, hanem megkerüli a Szent László templomot és a városháza épülete mellett fog megállni; a T7-es busz útvonalát lerövidítik az E. Gojdu megállóig, tehát a busz nem fog megállni a Szent László téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában