Beruházás

2023.06.07. 17:50

Megújul a megyei könyvtár

Forrás: Facebook/Ilie Bolojan

BN-összeállítás

Mintegy négymillió eurót fordítanak majd a Bihar Megyei Gheorghe Șincai Könyvtár korszerűsítésére és átalakítására. A nagyváradi Rhédey-kert mellett működő intézmény a felújítás után modern, olvasó- és közönségbarát létesítménnyé fog válni. Legalábbis erről tanúskodnak az Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke által a közösségi médiában megosztott látványtervek. Az épületben lesznek új olvasótermek, kávézó, terasz, illetve a bejárati részt egyetlen nagy átriummá építik át. Bolojan Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy június végéig lezajlik a közbeszerzési eljárás, a nyertes pályázó az egész épületet felújítja. Emellett „A könyvtár állományát digitalizálják, és a legújabb címek a könyvesboltokban való megjelenésük után azonnal elérhetők lesznek a könyvtárban” – ígérte a megyei tanácselnök. 

Forrás: Facebook/Ilie Bolojan

Június végéig lezárul a tender és az elképzelések szerint az idén ősszel már el is kezdődnek a munkálatok. A több mint négymillió eurósra becsült beruházás költségeit európai uniós alapokból és a megyei tanács költségvetéséből fedezik.

Forrás: Facebook/Ilie Bolojan

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában