Beruházás

2023.06.02. 10:21

Ingatlanfejlesztésekről számol be a Polgármesteri Hivatal

BN-összeállítás

A nagyváradi város- és területrendezési bizottságának (CMUAT) a legutóbbi ülésén összesen 67 terv került terítékre, ezek közül kettőről számol be részletesebben a polgármesteri hivatal közleménye. "Nagyvárad az elmúlt években folyamatosan átalakul. A régi vagy korábban kihasználatlan terek a befektetők jóvoltából megújult városi területekké alakulnak át, az ilyen beruházások hozzáadott értéket jelentenek a gazdasági környezetnek és közösségünknek" – mondta Marcel Dragoș alpolgármester a bizottsághoz benyújtott tervek kapcsán, melynek egyike egy új gyártócsarnok építése a Szentandrási út 38. szám alatt az Optimedia cég székhelyén. Az új csarnok a vállalat telephelyének nyugati részén épülne fel 3.100 négyzetméteren. Az egyszintes épület előregyártott betonszerkezeten fog állni. A projekt megkapta a jóváhagyást.
A fentinél érdekesebb terv egy aparthotel kialakítása a Vámház/ Evreilor Deportați utca 99. szám alatti ingatlan helyén. A Statera AS cég kérte a főépítészi hivatal jóváhagyását ahhoz, hogy az említett épületet bővítsék, emeletet építsenek rá, átalakítsák. Az építészeti szempontból szerény értékű építmény városfejlesztési szempontból értékes belvárosi övezetben található, és az elképzelés az, hogy egy korszerű, minden jelenlegi felszereltséggel rendelkező épületet hozzanak létre a jelenlegi ingatlan helyén. “Tekintettel arra, hogy a történelmi belváros peremén található épületről van szó, a bizottság kikérte a megyei kulturális igazgatóság véleményét, javasolva továbbá a célkitűzés megvalósításához szükséges részletek alapos tanulmányozását. A homlokzatok részleteire az engedélyezési szakaszban térünk vissza" – mondta Radu Fortis, a város főépítésze. A projekt szerint az épületben kilenc, turisták által bérelhető lakást alakítanának ki, és tartozna az épülethez három parkolóhely is. A jelenleg alagsor-földszint-emelet struktúrájú épületre még egy emeletet és egy manzárdot húznának. Így az ingatlan hasznos területe 333 négyzetméter lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában