Program

2023.06.12. 08:22

Gyermeket a magasba: körtánc Nagyváradon is

A gyerek- és családbarát városi környezet fontosságára kívánták felhívni a figyelmet az Erdélyi Magyar Anyák Egyesülete által szervezett körtánccal június 10-én, szombaton délelőtt.

Fotó: P. Nagy Noémi

P. Nagy Noémi
A magyarországi Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba megmozdulásához csatlakozott idén először az Erdélyi Magyar Anyák Egyesülete. Szombaton délelőtt 11 órától Kerekítő-foglalkozással melegítettek be a résztvevők, majd a váradi evangélikus-lutheránus templom udvarán zajlott le a pár perces villámcsődület egy körtánc formájában. Az érdeklődő anyukák, apukák és gyermekek egymás kezét megfogva táncoltak Szabó Lőrinc Kicsi vagyok én című versét énekelve, majd a tánc végén minden gyermeket a magasba emeltek.

Sziráczki Katalin óvónő, az Erdélyi Magyar Anyák Egyesületének elnöke elmondta, idén először csatlakoztak az akcióhoz, és örömmel tapasztalták, hogy már most sokan eljöttek. „Gyereket a magasba! Körülöttünk forog a világ! – ezek a jelszavai ennek az eseménynek, amelyek arra utalnak, hogy a gyermekek a legfontosabbak, a világnak a legnagyobb értékei, és minden róluk kellene szóljon. Gyermekbarát környezetet szeretnénk, olyan várost és olyan helyeket, ahova a családok nyugodtan mehetnek, mert infrastruktúra szempontjából is megfelelnek, ugyanakkor olyan lelkiségük van, ami megtartja a családokat. Bízunk benne, hogy ennek hagyománya lesz, és jövőre akár egy utó-gyermeknapi fesztivál formájában tarthatjuk meg, ahol nem a kerékpárokat emeljük majd a magasba (mint a Critical Mass-események végén, szerk. megj.), hanem a gyermeket, felhívva a figyelmet arra, hogy a gyermek és a család a legfontosabb érték” – tette hozzá Sziráczki Katalin.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában