Szalontai Napok

2023.06.15. 15:44

Egy bogrács szeretet: Főzőverseny Nagyszalontán

A Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetsége 19. alkalommal hirdette meg a főzőversenyt a Szalontai Napok keretében. Nagy Irma elnöknő és csapata, heteken át tartó munkával szervezte meg a rendezvényt, hogy minden tökéletes legyen mire felsorakoznak a bográcsok a kultúrház melletti térségben. Június első szombatján 22 csapat jókedvvel és elszántsággal látott a gulyásfőzésnek.

BN-összeállítás

Miközben a tűzhelyeken épphogy pirulni kezdett a hagyma, a csapatok a sátrak díszítésén szorgoskodtak, hiszen máris indult a zsűri, osztályozni a látottakat. Nem csak pontoztak, hiszen minden csapat finom kisüstit és guszta kis sütit készített, így aztán volt kóstolás s lett jókedv.

A délelőtt során a bográcsokba sorra belekerült a hús, a zöldség, a saját készítésű csipetke, a fűszerek és a titkos hozzávalók. Ez utóbbi kategóriába nem csak a fűszeres zacskók tartalma tartozott, hanem a főző csapat szíve-lelke is, sőt, még a rendezvényre kilátogató nézők szeme is finomította a rotyogó ételt. A külön-külön elkezdett verseny végére a 22 csapat összekovácsolódott egyetlen összeesküvés érdekében: hogy ellehetetlenítsék az ítész csapat munkáját.

 

A zsűri csapatában Borbély Lénárd, csepeli polgármester, dr. Vincze Anikó, Csepel jegyzője, Szathmári Sándor állatorvos, Szemes Katalin, az OTP Bank igazgatója, valamint Szabó Sándor, nagyszalontai tanácsos foglalt helyet, az első perctől figyelemmel követték a csapatokat, értékelték és különdíjjal jutalmazták a délelőtt során látottakat. Azt azonban, hogy ki állhat a dobogó legmagasabb fokára, csak a megfőzött étel íze, zamata döntötte el. Még a díjkiosztó első perceiben sem tudták, kit takar a nyertes sorszám. Végül a harmadik helyezett a Sógorok csapata lett, második helyen a Liberális párt zárta a versenyt. Az idei év első helyezését a Mezőmegyeri nyugdíjasok csapata érdemelte ki.

A verseny résztvevői oklevelet és ajándékot kaptak, a nyertesek kupával gazdagodtak és értékes tárgyjutalomban részesültek, csakúgy, mint a különdíjasok. A délelőtt során tapasztalt hangulatot Török László polgármester méltatta, a versenyt komolyan felvállaló csapatokat Borbély Lénárd csepeli polgármester dicsérte meg, Szabó József, a Fejlesztési Minisztérium kabinetigazgatója pedig a rendezvényei szervezőinek, a város vezetőinek fáradhatatlan munkáját emelte ki hozzászólásában.

A résztvevő csapatok: Romániai Magyar nyugdíjasok Szövetsége, Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, Komádi, Mezőmegyer, Telekgerendás, Kétegyháza, az RMDSZ, a PNL, az USR, PSD, a MIDESZ, a polgármesteri Hivatal, Tripa Sportklub, Catena gyógyszertár, az Időskorúak klubja, Proderamid, Sógorok, ADA, a Bárka gyülekezet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában