Ünnepség

2023.06.20. 08:22

Díjazzák a nagytakarítási bajnokság résztvevőit

Illusztráció

Ciucur Losonczi Antonius

Befejeződött a májusban zajlott nagytakarítási bajnokság, ezért hétfő délelőtt a Bihar Megyei Tanács székhelyén Mircea Mălan alelnök jelenlétében kisorsolták, hogy melyik médiaorgánum képviselje a sajtót az eredményeket értékelő bizottságban. A díjkiosztó ünnepséget pedig ma, vagyis június 20-án, kedden 18 órától tartják a nagyvárad-szőllősi Palazzo rendezvényteremben.

Mint ismeretes, a megyei tanács olyan partnerintézményekkel szervezte meg a kampányt, mint az Ecolect Group fejlesztési egyesület, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség, a Nagyváradi Egyetem, az egyházak, a városi sportklub, az erdészeti igazgatóság, a környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, az üzleti vállalkozások és a sajtó. A május 10-i határidőig a 100 önkormányzatból 74 nevezett be, a nyereményalap 1.080.000 lej. Három első díjat osztanak ki térségenként, helyezési sorrendben 100 ezer lejt, 50 ezer lejt és 30 ezer lejt, illetve mindhárom összeg tíz százalékát azon diákok támogatására kell fordítani, akik tagjai az Öko-kluboknak. Újdonság, hogy idén csak az újrahasznosítható anyagok jutottak szerephez, vagyis a papírok/kartonok, a műanyagpalackok/fémdobozok és az üvegek. A pontok 60 százalékát ezen összegyűjtött hulladékmennyiség teszi ki, elosztva a lakosságszámra, míg a 40 százalékát a szelektív hulladékgyűjtés növekménye márciusban, áprilisban és májusban, összevetve a tavalyi hasonló tárgyidőszakkal. A hónap folyamán 130 akciót szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában