Slágergyűjtemény a várban

2023.06.26. 14:20

Bikini-koncerttel ért véget a 11. Szent László Napok

A Bikini együttes koncertjével zárult vasárnap este a 11. Szent László Napok fesztivál a nagyváradi várban.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

Ismét Nagyvárad vendége volt a Bikini, az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar rockegyüttes, mely vasárnap esti fellépésével zárta az idei Szent László Napokat. A fesztiválzáró esemény előtt színpadra lépett Zatykó Gyula, a Szent László Napok főszervezője, aki „Éljen Nagyvárad, éljen Szent László városa!” felkiáltással búcsúzott a fesztivál közönségétől. Rövid beszédében kiemelte: „A Szent László Napoknak a kezdetektől fogva az volt a fő célkitűzése, hogy közösséget alkosson. A világjárvány ezt a társadalmi szövetet egy kicsit megtépázta. De látom ezt a sok embert, aki összegyűlt, boldogan és bizalommal, hogy megvalósítsa az idei szlogenünkben is megjelenített nagy találkozásokat, és úgy gondolom, hogy szépen kezd minden visszatérni a normális kerékvágásba”. Zatykó Gyula ugyanakkor megköszönte a közönségnek, hogy ismét bebizonyította, hogy „nagyon szépen tud ünnepelni”.

A beszéd után lépett színpadra az est sztárvendége, a Bikini. Hogy az együttes népszerűsége lényegében töretlen évtizedek óta, annak beszédes jele volt az, hogy nagy számú közönség gyűlt össze a váradi várban, hogy meghallgassa a zenekar slágergyűjteményét, melyet az albumverziókhoz képest rockosabb stílusban játszottak, lévén, hogy ezúttal billentyűs nélkül érkeztek, és gyorsabb tempóban is szóltak a számok, mint a lemezeken. A Bikini nem hagyott pihenőt a közönségnek, az este kilenc órai kezdéstől megállás nélkül, szinte egymásba folyva szólaltak meg az olyan hatásos, ideális fesztiválnóták, mint a Legyek jó, a Fekete lyuk van a lelkemben, a Csak dolgozni ne kelljen, a Katica, az Olcsó vigasz vagy a Széles, tágas a tér. D. Nagy Lajos a mikrofonállványnál állva énekelte a dalokat, Németh „Lojzi” Alajos, a basszusgitáros is egy helyben állva szólaltatta meg hangszerét, Mihalik Viktor dobossal együtt szolgáltatva a biztos ritmusalapot. A hangzást Makovics Dénes színesítette szaxofonszólóival. A színpadi show felelőse Lukács Péter volt, aki vérbeli rockgitárosként mozgott a színpadon és játszotta energikusan a riffeket. Egy igazi gitárhős ő, fantasztikusan szólózott, játékát pusztán önmagában is  igazi élmény látni, hallani.

A koncert második részében valamivel nyugodtabb lett a tempó az olyan daloknak köszönhetően, mint az Ezt nem tudom másképp mondani, A férfi megy, a nő marad, a Nehéz a dolga a katonának vagy Az őrtoronyból. Mint az várható volt, a koncert utolsó harmadában csendültek fel a legnagyobb közönségkedvencek: A mennyország felé, a Közeli helyeken, a Ki visz majd haza és a Mielőtt elmegyek című slágereket a közönség együtt énekelte D. Nagy Lajossal. A ráadásban az Adj helyet magad mellett, az Adjon az ég mindig jobbat és a Fagyi című slágerek hangzottak el, ez utóbbit a közönséggel énekeltette D. Nagy Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában