Programajánló

2023.05.04. 19:07

Színemről színedre: fórumszínházi esemény Madách szellemében

Különleges színházi eseménnyel állítanak emléket Madách Imrének a költő születése 200. évfordulója alkalmából Bihar megyei középiskolások és egyetemisták Tasnádi-Sáhy Péter színházrendező-dramaturg vezetésével május 9-én, kedden 15 órai kezdettel a PKE dísztermében.

Sajtóközlemény

Március közepe óta készülnek a kilenc Bihar megyei középiskola magyar diákjaiból, illetve a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) hallgatóiból verbuválódott csapatok Tasnádi-Sáhy Péter színházrendező-dramaturg vezetésével, hogy május 9-én, kedden 15 órai kezdettel, a PKE dísztermében, egy különleges színházi eseménnyel méltó emléket állítsanak Madách Imre emlékének a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.
A Vendégoktatók a Magyar Kultúráért programsorozat keretében, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával, N. Császi Ildikó kezdeményezésére, a Partiumi Keresztény Egyetem és a Bihar Megyei Tanfelügyelőség együttműködésében létrejött projekt célja, hogy a diákokat közös gondolkodásra, játékos vitára serkentse korunk fontos, Az ember tragédiája gazdag gondolatiságához is szervesen kapcsolható kérdéseiről. 
A május 9-ei alkalmon a Partiumi Keresztény Egyetem, az Ady Endre Elméleti Líceum, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum, az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum, a margittai Horváth János Elméleti Líceum, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Nagyváradi Művészeti Líceum, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, valamint a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai mutatnak be rövid, Az ember tragédiája színeiből ihletett, kortárs emberi és társadalmi kérdéseket felvető jeleneteket, melyek közül az egybegyűltek által legnépszerűbbnek ítélteket a fórumszínház módszertanát alkalmazva, a nézők bevonásával játszanak újra a játékos együttgondolkodás, az építő közvita nemes hagyományát gazdagítva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában