Zene

2023.05.10. 12:56

Sikeres egyházi koncert Monospetriben

Ingyenes koncertsorozat helyszínéül szolgál a monospetri Krisztus Király római katolikus templom, melyen katolikus, református és baptista zenekarok egyaránt fellépnek. Az első alkalom május 7-én volt, melyen a margittai katolikus plébánia H-moll zenekara mutatta be ezen alkalomra készített műsorát.

Szőke Ferenc

A prózai gondolatokkal dúsított zenei műsor moderátora a zenekar vezetője, Nyírő Szabolcs vallástanár volt. Igeverssel Tóth Attila Levente margittai plébános is bekapcsolódott a műsorba, majd később áhítatot is ő mondott. Az ökumenikus eseményen jelen voltak a helyi egyházi felekezetek vezetői, valamint a civil szervezetek képviselői. A hallgatóságot a felekezetek hívei alkották Monospetriből és a környékbeli településekről. A legnagyobb számban Margittáról érkeztek vendégek. Színházi kifejezéssel élve, teltház volt a templomban.

Elsőként, házigazdai minőségében, Pitó Lajos helyi plébános köszöntötte a zenekert, majd minden jelenlévőt. Tartalmas, vidám együttlétet kívánt mindenkinek, mert mint mondta: „A vidám szív a legjobb orvosság”. Az elhangzott énekek szövegét kivetítették, így aki ismerte a dallamot, bekapcsolódhatott az éneklésbe. Ez több esetben meg is történt. A monospetri volt katolikus kórus tagjai hiánytalanul jelen voltak, és ők az énekek nagyobb részét ismerték. Tulajdonképpen a szervezőmunkának is ők voltak a mozgatórugói. Sajnos a kórus most nem működik, mivel a kántoruk elhalálozása óta nincs zenei vezetőjük. A kórus, valamint az énekelni szerető és tudó monospetri katolikus közösség számára ez nagy űrt jelent. Érthető tehát, hogy a koncertet nagy örömmel fogadták.
Tóth Attila Levente plébános áhítatában kiemelte, hogy aki hisz az Úrban, az biztonságban érezheti magát, még a mostani zűrzavaros időszakban is. „Jézus azt mondja: Én vagyok a Te biztonságod. Sehol máshol nem találhatunk olyan biztos pontra, mint Nála” – hangsúlyozta. A továbbiakban kifejtette: Minden más elvesződhet, de Jézus Krisztus lelki támasza mindig megmarad, Ő nem hagy el soha.
A koncert nagy sikert aratott, amit a hívek hosszas tapssal nyilvánítottak ki. Zárszavában a házigazda mondott köszönetet a zenekarnak, Tóth Attila Levente plébánosnak, a híveknek és a szervezőknek. Örömmel nyugtázta a koncertsorozat „első felvonásának” sikerét. A következő fellépő az Érszőllősi Református Zenekar lesz, majd a Monospetri Baptista Zenekar zárja a koncertsorozatot. A szervezők szeretetvendégséggel is készültek, a kijáratnál süteményekkel, pogácsákkal kínálták a résztvevőket. Jó alkalom volt ez a barátkozásra és az ismerkedésre is. A szervezők remélik, hogy a többi koncert szintén sikeres és értéket adó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában