Teltház

2023.05.24. 16:32

Nagy sikerű László Attila koncert volt Margittán

A szervezők által vártnál is sokkal nagyobb sikere volt Margittán annak a László Attila koncertnek, amelynek az Árpád-házi Szent Margit római katolikus templom adott otthont.

Szőke Ferenc

A jelenleg Szigetszentmiklóson élő, kézdivásárhelyi születésű énekes 2011-ben, a Csillag születik vetélkedő megnyerésével „robbant be” a zene világába és azóta is aktív előadó maradt. A templom zsúfolásig megtelt a margittai felekezetek híveivel és a környékről érkezőkkel. Ennyi ember csak nagy ünnepeken szokott összegyűlni. A kialakult hangulat végül valóban ünnepi volt.
László Attila a járvány miatt Erdélyben és Partiumban az utóbbi időszakban nem koncertezett; a kihagyást mostantól fogja pótolni. Idén már szűkebb hazánkban is több helyen fel fog lépni. Ez megyénket is érinti, hiszen május 20-án Érmihályfalván volt koncertje a Nyíló Akác Napok keretében, május 22-én pedig Margittán, a romai katolikus egyház meghívásának tett eleget. Itt éneklése mellett tanúságot tett hitéről is. Számára a hit: kapaszkodó. „Az élet sokszor olyan, mint egy fal, egy egyenes fal: az ember próbál mászni, de nem sikerül. A hit egy szikla, amiben meg tudok kapaszkodni, hogy előrébb juthassak” – vallotta az énekes. 

Az előadott számait közvetlenséggel, időnként humorosan vezette fel, az ismertebb slágereknél pedig arra kérte a közönséget énekeljenek együtt vele. Ennek a közönség örömmel eleget tett. Az interaktív koncert hangulata így tetőfokára ért, de azt is lehetett fokozni az Ott ahol zúg az a négy folyó és a Nélküled eléneklésével, melybe a közönség szintén bekapcsolódott. Ezek a dalok úgymond már „kiverték a biztosítékot”: a közönség felállva és nagyon hosszas vastapssal köszöntötte a szívéhez szóló és nagy profizmussal előadott számokat. Az egyházi jellegű énekek közül talán a Halleluja aratta a legnagyobb sikert, melynek refrénjét a közönség is énekelte. Saját dalait is megismertette a közönséggel. Záróéneknek a Székely himnuszt választotta, kérve a közönséget énekeljék vele együtt. Kérésének szívesen eleget tettek, mely után állva maradva, nem szűnt a vastaps. „Mivel fokozhatnánk még a Székely himnuszt?” – kérdezte az előadó. Jött a közönségtől a válasz, hogy a Himnusszal. Ez lett a nagy sikerű és szívhez szóló koncert méltó záróéneke. Tóth Attila-Levente plébános mondott köszönetet az előadónak a nagyszerű koncertért, azért a szeretetért, amit magával hozott a margittai közönségnek. „Ezt a közönség viszonozta, mely látszik abból, ahogyan fogadták az előadást.” Az előadó még sokáig a közönséggel maradt, mivel számosan akartak közös fotót vele, melynek ő szívesen eleget tett. Egyértelművé vált, hogy fog még az elkövetkező években találkozni a margittai közönséggel.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában