Koncert

2023.05.29. 15:21

Jazzkoncert a filharmóniában

Fotó: Tóth Gábor

Tóth Gábor

Jazzkoncertet tartott megszokott szimfonikus hangversenye helyett a nagyváradi filharmónia múlt csütörtökön, május 25-én 19 órakor az Enescu–Bartók-teremben. Fellépett a zeneintézmény énekkara, valamint a miskolci Steve Jazz Trió, vezényelt a Kodály Kórus Debrecen karnagya, Kocsis Holper Zoltán.
Telt ház volt az eseményen, bár most nyilván nem a szimfonikus koncertekhez szokott közönség képviseltette magát, hanem a jazzrajongók. A miskolci Steve Jazz Trió kifogástalan ízlésű szakmai színvonalat képviselt. A trió tagjai: Bundzik István – zongora, Horváth Gyula – basszusgitár és Kacsenyák Gábor – dob. Az énekkarról is kiderült, hogy nagyon jó hangvételben tudja szolgáltatni a jazzt, ha épp ez a feladat hárul rá.
A műsor váltakozó szerkezetű volt, kórus és jazz-trió együtt, majd jazz-trió önmagában szólóban és így tovább. Íme az elhangzottak: Cole Porter – You'd be so nice, Jay Althouse – A Cole Porter Jazz Trio (You do something to me, Night and Day, Just one of those things), Ástor Piazzolla – Oblivion, Sonny Rollins – Oleo, Michel Legrand – You must believe in spring, Bob Chilcott – A Little Jazz Mass (a kicsi egyben azt is jelenti, hogy elmaradt a Credo), Rimszkij-Korszakov A dongó jazz-feldolgozása, Bruno Martino – Estate, Piazzolla – Libertango, Gershwin/Althouse – I've got a crush on you, Gershwin/Mark Hayes – They all laughed, Gershwin/Korb Attila – Liza, Althouse – A Gershwin jazz trio (Nice work if you can get it, Someone to watch over me, I got rhythm). Utóbbiból a lelkes vastapsra ráadásként szólt még az I got rhythm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában