Fotókiállítás

2023.05.02. 11:43

Indiáról nyílik kiállítás a váradi várban

Fotó: Seiler-Iszlai Éva

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület újabb kiállítással kedveskedik a fotóművészet nagyváradi kedvelőinek: május 4-én, csütörtökön Seiler-Iszlai Éva, Németországban élő, marosvásárhelyi származású fotóművész alkotásaiból nyílik kiállítás. Az EFA Kiállítóközpont Matei Stegerean Galériájában nyíló kiállítás a Summit Agro, valamint a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) partnerségében valósul meg, India romániai nagykövetségének támogatásával. Az Indiában készült fotókból álló kiállítás része a 12. Európai Fotográfiai Fesztiválnak, valamint a 31. Festum Varadinum rendezvénysorozatnak. Az India – Ragyogás és por címet viselő tárlat anyaga megtekinthető az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület honlapján (www.eurofotoart.com).

Fotó: Seiler-Iszlai Éva

Seiler-Iszlai Éva a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban, majd a bukaresti Fotótechnikai Kollégiumban végezte tanulmányait, 1990 óta Németországban él. Jelenleg a stuttgarti tartományi könyvtár (Württembergische Landesbibliothek) fényképreprodukciós műhelyének tagja. Alkotásaiból kiállítás nyílt már többek között Brassóban, Szebenben és Marosvásárhelyen is. Nagyváradon először állít ki.
A kiállításmegnyitót május 4-én, csütörtökön 18 órától tartják a fotóművész jelenlétében. Az esemény házigazdája Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke. A megnyitón jelen lesz a kiállító fotóművész férje, Hellmut Seiler költő, aki Indiában született verseiből fog felolvasni. Fellép Thurzó Sándor József brácsaművész. A kiállításmegnyitót online közvetítik az egyesület Facebook-oldalán. A tárlat június 5-ig látogatható, munkanapokon 16–20 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában