Mozgópiac

2023.05.31. 18:58

Fontos szakmai döntés született a helyi termelők támogatására

Forrás: EGE/Facebook

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, rendes havi közgyűlését tartotta kedd délután a megyeháza dísztermében a Bihar megyei önkormányzat képviselő-testülete. Az egyik megszavazott napirendi pont arra vonatkozott, hogy a Bihar Megyei Tanács társulási szerződést kössön a nagyváradi, a belényesi és a margittai polgármesteri hivatalokkal, valamint a Fenntartható Fejlődési Ügynökséggel (ADD), a Nagyvárad és a Térség Turizmusát Népszerűsítő Egyesülettel (APTOR-Visit Oradea) és az Érmelléki Gazdák Egyesületével (EGE) annak érdekében, hogy helyi termelői vásárok működhessenek ezeken a településeken.

”Ezek lényege, hogy helyi mezőgazdasági termelők, kézművesmesterek és élelmiszer előállítók jussanak egy olyan lehetőséghez, akár heti rendszerességgel, a megyei és a helyi önkormányzatok segítségével, hogy tudják a portékáikat árusítani. Ez egy úttörő kezdeményezés, és az EGE, vagyis az első olyan egyesület is szerephez jut benne, mely egy évtizedes múlttal a háta mögött, széleskörű tapasztalattal és kellő infrastruktúrával rendelkezik e téren. Fontos szakmai döntés volt tehát, hogy végre úgy lehet elkezdeni tervezni, hogy azok is részt vesznek ebben, akik a gyakorlatban is tudják, mit kell csinálni, és ez egy nagy megtiszteltetés. Első körben Nagyváradról, Belényesről és Margittáról van szó, de ez nagyon könnyen bővíthető. A kezdési időpont attól függ, hogy a többi önkormányzat mikor hagyja jóvá a rá vonatkozó projektet”, nyilatkozta hírportálunknak Csomortányi István projektfelelős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában