Születésnap

2023.05.24. 16:57

Bemutatjuk a százéves nagyváradit, aki elárulta a hosszú élet titkát

Forrás: PMO

P. Nagy Noémi

A nagyváradi önkormányzat képviselői az elismerés és tisztelet jeléül születésnapja alkalmából köszöntötték Máté Viktort, aki május 12-én töltötte be a századik életévét. Az idős urat lánya, Máté Mária kísérte el a városháza épületébe, ahol Florin Birta polgármester és Antonia Nica alpolgármester fogadta őket és adták át az ajándékokat: egy oklevelet, három Nagyváradról szóló albumot és 1000 lejes pénzjutalmat. „Máté Viktor hosszú, a közösség javára kifejtett tevékenysége és példamutató erkölcsi magatartása igazi értéket jelent Nagyvárad önkormányzata számára” – mondta Florin Birta polgármester.
Máté Viktor Biharpüspökiben született, három gyermeke, négy unokája, kilenc dédunokája és két ükunokája van. Antonia Nica alpolgármester kérdésére, hogy mi a hosszú élet titka, az ünnepelt azt válaszolta, hogy „jó embernek kell lenni, hinni kell, mértéktartónak kell lenni, és nem szabad túlzásokba esni”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában