Egészségügy

2023.04.04. 17:34

Osztályvezetőket választ a váradi megyei kórház

A Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának szenátusa megválasztotta azokat a jelölteket, akiket a megyei klinikai kórház osztályvezető orvosainak javasol. Összesen 35 személyt javasoltak, de mint azt Gheorghe Carp, a kórház menedzsere jelezte, nem mindegyikükből lesz osztályvezető.

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Az egészségügyi törvény új rendelkezései értelmében a klinikai kórházak osztályvezetői tisztségeinek betöltésénél prioritást élveznek az egyetemi katedrán dolgozó orvosok. Ennek jegyében tartotta meg ülését március 30-án a Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának szenátusa, hogy kijelölje azokat a személyeket, akiket a klinikai osztályok vezetőinek javasolnak. A 35 névből álló listáról tárgyalnak majd dr. Gheorghe Carppal, a megyei kórház menedzserével, aki laptársunk, a Jurnal Bihorean megkeresésére válaszolva csak annyit fűzött hozzá a témához, hogy látta a listát, és nem mindenkiből lesz osztályvezető a javasoltak közül. „Találkoznunk kell a nagyváradi Orvosi és Gyógyszerészeti Kar vezetőségével. Erről két héten belül tudunk tárgyalni. Annyit már most elmondhatok, hogy nem lesz minden jelölt osztályvezető” – idézte az újság a menedzser szavait.
Az orvosi kar szenátusa 32 jelöltet nevesített a Bihar Megyei Sürgősségi és Klinikai Kórház osztályainak vezetésére és három személyt a félixfürdői Rehabilitációs Klinikai Kórház osztályainak irányítására. Az utóbbiak dr. Mariana Cevei (Felnőttek I.), dr. Liviu Lazăr (Felnőttek II.), valamint dr. Felicia-Liliana Andronie-Cioară (Gyermekosztály). A megyei klinikai kórház osztályainak vezetésére javasolt szakemberek többek között: dr. Monica Sabău (Neurológia I.), dr. Aurel-George Mohan (Idegsebészet), dr. George Roiu (Szemészet), dr. Felicia Manole (Fül-orr-gégészet), dr. Eugenia-Maria Domuța (Fül-orr- gégészet felnőttek), dr. Florian-Dorel Bodog (Plasztikai sebészet), dr. Călin-Tudor Hozan (Ortopédia és traumatológia). Az intenzív osztály irányítását az egyetem szenátusa dr. Carmen Pantișra bízná, a Kardiológia I. osztályt dr. Mircea-Ioachim Popescura, míg a Szívsebészet élén dr. Marius Rust látnák szívesen. Javasolták továbbá dr. Ariana Szilagyit (Gyermekgyógyászat III.), dr. Cristian Nicolae Savát (Gyermekgyógyászat II.), dr. Ciprian Mircea Ioan Briscet (Gasztroenterológia), Ovidiu-Cristian Frățilát (Belgyógyászat), Adrian Gheorghe Bumbut (Pszichiátria I.) és dr. Ilarie Brihant (Bőr- és nemi betegségek osztály). A törvényszéki orvosi osztály vezetője dr. Camelia-Liana Buhaș maradhatna, a nőgyógyászaté pedig dr. Florin-Adrian Szasz. A Jurnal Bihorean megjegyzi, hogy a helyi orvostársadalmat sokkolta Aurel Mohan jelölése az idegsebészet osztályra, ugyanis azt jelenleg dr. Alin Blaga koordinálja, akit kifejezetten azért hívtak haza Németországból, hogy felfejlessze ezt az osztályt a kórházon belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában