Belügy

2024.05.17. 16:12

Országszerte több mint 400 ezer hívőt várnak a hétvégén a pünkösdi egyházi szertartásokra

Illusztráció

Agerpres

Országszerte több mint 400 ezer hívőt várnak a hétvégén a pünkösdi egyházi szertartásokra; a biztonságos részvételről a belügyi alkalmazottak gondoskodnak.
A szaktárca pénteki tájékoztatása szerint 1400 templomnál és további mintegy száz olyan más helyszínen lesznek jelen a belügyi egységek, ahol zarándoklatokat, ünnepi szertartásokat vagy kulturális tevékenységeket tartanak.
A csíksomlyói búcsú és a gyimesbükki zarándoklat vonzza a legnagyobb tömegeket, a rendőrök a helyszíneket és az oda vezető útvonalakat is biztosítják. A közúti forgalom mellett a vasúti közlekedés biztonságára is vigyáznak, tekintve, hogy a Magyar Államvasutak két különvonatot indított a külföldről érkező zarándokok számára - hangsúlyozták a közleményben.
A Hargita és a Bákó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség egységei szintén bevetésre készen állnak.
A román-magyar közúti határátkelőknél, valamint a temesvári, a marosvásárhelyi, a kolozsvári, a nagyszebeni és a bákói repülőtéren intézkedéseket hoznak az utasforgalom zavartalan lebonyolítása érdekében - tették hozzá a tájékoztatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában