Aeroitalia

2023.04.01. 11:06

Még nincs hír az új váradi repülőjáratról

Az Aeroitalia április 7-től indítana egy új járatot Várad és Forlì (Olaszország) között heti két alkalommal. Bár a légitársaság által jegyzett dátum rohamosan közeledik, a Nagyváradi Repülőtér még nem tett említést az új járatról sem honlapján, sem Facebook-oldalán, sem az interneten közzétett menetrendjében.

Forrás: Facebook/Aeroitalia

Erdon-összeállítás

A Ryanair fapados légitársaság március végén indította utolsó járatait Nagyváradról európai célállomásokra. Így a nagyváradi repülőtér nemzetközi járatok nélkül maradt. Áprilistól Nagyváradnak csak egy külföldi járata lehet, az Aeroitalia által meghirdetett, az olaszországi Forlìba induló menettérti járat, ami április 7-én indulna, hetente kétszer, hétfőn és pénteken. A bejelentés egyoldalú maradt, hiszen csak az olasz fél közölt részleteket a járatról, sem a váradi reptér, sem a Bihar Megyei Tanács nem tett közzé információt az új járatról. Forlì település Olaszországban, Emilia-Romagna régióban található, viszonylag közel Bolognához és Firenzéhez. A légitársaság ezt a járatot a Forli repülőtérrel partnerségben indítaná el. Jegyek már februártól kaphatók a repülőtér által működtetett honlapon, a goto-fly.it oldalon, egy menettérti utazás, egy kis poggyásszal 100-150 euróba kerül. A goto-fly.it platform szerint a járatok ezen az útvonalon októberig közlekednek.

Vannak nagyváradi lakosok, akik már vásároltak jegyet erre a járatra, de értetlenül állnak a tény előtt, hogy sem a repülőtér menetrendjében, sem máshol nem szerepel információ erről. Răzvan Horga, a váradi repülőtér igazgatója szerint, bár voltak megbeszélések ezekről a járatokról, a repülőtér nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy mikortól és milyen repülőgépekkel üzemeltetnék ezt, így nem vehetnek fel a hivatalos menetrendbe olyan járatokat, amelyekről nincs szerződés – írta meg a Bihoreanul. A repülőtér vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg nincs szerződés a nagyváradi repülőtérrel a Forlìból induló járatokra, „de ez nem feltétlenül jelent problémát, mert bármelyik légitársaság használhatja a repteret a közzétett tarifák alapján”. Răzvan Horga azt is elmondta, hogy már korábban is előfordult, hogy egyes charterjáratokat néhány nappal az indítás előtt jelentették be a repülőtérnek. Arra a kérdésre, hogy az Aeroitalia április 7-re tervezett járatai leszállhatnak-e Nagyváradon, Horga azt nyilatkozta, hogy  „ha egy nappal korábban kapjuk is meg a hivatalos értesítést, mindent megteszünk, hogy fogadhassuk a repülőt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában