Fotó

2023.04.20. 09:19

Lengyel fotóművészek kiállítása a várban

Fotó: B. Buczek

BN-összeállítás

Lengyelországi fotóművészek alkotásaiból nyílik kiállítás a nagyváradi várban található Euro Foto Art Galériában. Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület által szervezendő, a Summit Agro Romania és a Körösvidéki Múzeum partnerségében megvalósuló kiállításon Rzeszów városából származó fotóművészek munkái lesznek megtekinthetők. A tárlat két részre oszlik, a „Grafikai balesetek a természetben” címet viselő rész mellett művészi aktképek kapnak helyet a galériában. Az első ciklus képeinek sajátossága az egységes méret – 10 x 10 cm – és az egységes koncepció. A fotók kis mérete kihívást jelent a szemlélőnek, aki kénytelen közelről megfigyelni a fotót, éppen ezért az alkotások megtekintése intimebb, egyénibb befogadást igényelnek. Az alkotások megtekinthetők az egyesület honlapján is.
A kiállítást április 22-én, szombaton 10 órától nyitják meg a FIAP-kiállítóközpontként is működő galériában. Az eseményen jelen lesz a lengyelországi fotóklub néhány tagja, Elżbieta Rokosz, Katarzyna Warańska, Jacek Zembron, illetve Jerzy Skiba, a rzeszówi fotóklub elnöke. A kiállításmegnyitót online is közvetítik, az egyesület Facebook-oldalán. Fellép Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Sola Fide Keresztény Kulturális Csoport tagja, aki lengyel zeneszerzők művét fogja előadni, többek között Chopin és Nowowiejski alkotásait. A kiállítás – amelynek egy része megtekinthető lesz a helyi tömegközlekedési eszközök képernyőin is – május 25-ig látogatható, keddtől vasárnapig 10 – 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában