Lilliput

2023.04.16. 10:08

Interaktív verses-zenés előadással készült a Lilliput Társulat

Új előadást mutatott be a Szigligeti Színház Lilliput Társulata szombaton, amelyet a kisebb és nagyobb gyerekek is élveztek interaktív, zenés-verses jellegének köszönhetően.

P. Nagy Noémi

A magyar költészet napjához kapcsolódva készült el a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának új előadása, a Verselő verserdő, melynek bemutatóját április 15-én, szombaton tartották meg a váradi Árkádia Színház kistermében. A terembe belépve rögtön kiderülhetett kicsinek és nagynak is, hogy itt nem egy klasszikus bábelőadás fog kezdődni, hiszen a földön párnákra, színes dobozokra ülhettek le a gyermekek, a bábszínészek pedig már a játéktéren várták őket, és elbeszélgettek a kis kíváncsi nézőkkel.

A Verselő verserdő előadásnak nincs cselekménye, hiszen ez egy kedves összeállítás magyar gyermekversekből és dalokból, amelyeket szerethető figurákkal tolmácsolnak. A lényeg nem a történeten van, hanem az elhangzó verseken, a zenén és dalokon, és nem utolsósorban a díszleten és a bábokon, hiszen ez utóbbiak adják meg azt a varázslatos hangulatot, ami kellően ellazíthatja a gyermeket, hogy ő is aktív részese lehessen a játéknak, csörgőt rázzon, táncoljon vagy megsimogassa az előadás figuráit: a lepkét, a madarat vagy a nyuszikat, amelyek mind a nézők közé szállnak vagy ugrálnak. Tehát a megszokott színpadi- és nézőtér összemosódik, így minden gyermek kicsit szereplővé is válhat. Az előadás három éven felülieknek ajánlott, de a kisebbek is élvezhetik a színes, kedves díszleteket és figurákat, a zenés, interaktív játékot, amelynek időtartama sem túl hosszú. Az előadásban Oláh Anikó Katalin és Stéfán Bodor Mária szerepel, a zenei aláfestést Csepei Róbert biztosítja, aki egyben a zeneszerző is. Az előadás rendezője Oláh Anikó Katalin, a báb- és díszlettervező Tomos Tünde. A következő előadások áprilisban 19-én és 20-án lesznek, mindkét nap 10 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában