Ajánló

2023.03.28. 13:26

Vendégjáték az Árkádiában

Szigligeti-sajtóanyag

Hosszúhajú veszedelem című előadásával látogat el hozzánk az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata, a GG Tánc Eger. A 14 éven felülieknek ajánlott táncszínházi produkcióra március 29-én, szerdán 19 órától kerül sor az Árkádia Színpadon (bábszínház).
Topolánszky Tamás társulatvezető a színház névadója születésének 160., halálának 100. évfordulójára élvonalbeli, prominens magyar koreográfusokat kért fel, hogy készítsenek önálló táncetüdöket Gárdonyi Hosszúhajú veszedelem című novellafüzérének egy-egy gyöngyszeméből.
12 megrögzött agglegény felfedi a nagy titkot: miért nem nősültek meg! A magányos urak meséi várakozásunk ellenére a halálig őrzött első szerelem emlékét idézik fel: élettörténeteikben a szerelmeseknek rajtuk kívül álló okok miatt kellett elszakadniuk egymástól…
Ez az érzelmi tartalom indította el a koreográfusok teremtő fantáziáját. Az egymáshoz társított tánckompozíciókból az évtizedeken át elfojtva parázsló fájdalom remegése, a be nem teljesedett szerelem örök szépsége sugárzik. Jegyek kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve online a szigligeti.biletmaster.ro oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában