Szigligeti Színház

2023.03.02. 13:40

Stúdiót avat márciusban a Szigligeti Színház

„Bevesszük” az egykori Transilvania mozi felújított és színházi stúdióvá alakított termét a tavasz első hónapjában. A Szigligeti Színház ötnapos előadás- és rendezvénysorozattal avatja fel az új, modern játékteret.

Szigligeti-sajtóanyag

A stúdióavató első napján, március 8-án pezsgővel várjuk Játék a kastélyban című előadásunk közönségét a Bémer téri terembe. Az előadást borkóstoló követi szponzorunk, a Partner Drinks jóvoltából. Molnár Ferenc klasszikus vígjátékából Balogh Attila színművészünk rendezett előadást, amelyet nagy sikerrel játszik a társulat már tavaly május óta.
A második napon, március 9-én az utóbbi évek egyik legsikeresebb előadását, a Bányavirágot tekintheti meg újra a nagyérdemű. Székely Csaba tragikomikus szövegét Hunyadi István színművészünk vitte színpadra még 2016-ban. Azóta a szereposztás részben többször is változott, de az előadás sikere töretlen: már több mint ötvenszer tapsolhattunk neki. 
Március 10-én a Nagyvárad Táncegyüttes új bemutatóval jelentkezik. Boris Vian A birodalomépítők című drámáján alapul A Schmürz című kortárstánc-előadást Györfi Csaba alkalmazta táncszínpadra. A meghökkentő vizualitású fizikai színházi produkcióban a táncegyüttes kortárs tagozata vesz részt.
Március 11-én Székely Csaba Bányavidék-trilógiájának második részét, a Bányavakságot játssza a Szigligeti Társulat. Az előadást szintén Hunyadi István rendezte, bemutatója 2018 nyarán volt. A produkció kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét.
Március 12-én a szintén nagy sikerrel futó, már több mint harmincszor játszott A tigrist nézhetjük újra az új helyszínen. Gianina Cărbunariu szövegét Tóth Tünde színművészünk vitte színpadra. A történet szerint egy szibériai tigris elszabadul egy kisváros állatkertjéből – de, mint azt a közönség már tudja, az előadásban az egyetlen veszélyes lény az ember maga.
A 12-ei előadást kerekasztal-beszélgetés követi, amelyen a stúdióelőadások rendezői is részt vesznek. A közönségtalálkozóval egybekötött beszélgetés témáját az alternatív színházi terek adják – felidézzük a Szigligeti Színház nagyszínpadon kívüli játéktereinek történetét, és ismertetjük „stúdiós” jelenünket is. 
Figyelem! Mindazok, akik az avató rendezvénysorozat keretében, vagyis március 8–12. között sorra kerülő előadások közül legalább háromra egyszerre vesznek jegyet, egy belépőért csak 10 lejt fizetnek. A kedvezményre csak a személyesen, a jegypénztárban jegyet vásárlók jogosultak. 
A Transilvania Színpadon zajló stúdióavató programja: március 8., szerda, 19 óra – Molnár Ferenc: Játék a kastélyban – nőnapi meglepetéssel és borkóstolóval. R.: Balogh Attila; március 9., csütörtök, 19 óra – Székely Csaba: Bányavirág, r.: Hunyadi István; március 10., péntek, 19 óra – A Schmürz – a Nagyvárad Táncegyüttes táncszínházi bemutatója, rendező-koreográfus: Györfi Csaba; március 11., szombat, 19 óra – Székely Csaba: Bányavakság, r.: Hunyadi István; március 12., vasárnap, 17 óra – Gianina Cărbunariu: A tigris – utána kerekasztal-beszélgetés. R.: Tóth Tünde. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában