Gyűjtés

2023.03.17. 12:38

Műtétre gyűjt egy fiatal lány és családja

Egy húsz éves nagyváradi lány, Czifra Debóra komoly műtét előtt áll, ami tekintélyes összegbe kerül. A család már összegyűjtötte a szükséges pénz kétharmadát, az idő rövidsége miatt a hiányzó 2000 eurót közösségi gyűjtésből szeretnék pótolni.

Debóra még csak húszéves, ennek ellenére az élet többször is próbára tette. Alig volt hároméves, amikor búcsút kellett vennie édesanyjától, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el. A megpróbáltatások tizenévesen is folytatódtak. Debóra tizenhét évesen nézett először farkasszemet a rákkal. 2020-ban, Temesváron egy 4,5 kilogrammos daganatot távolítottak el a szervezetéből, majd 2021-ben Kolozsváron egy újabbat, és most ismét műtétre készül. Március 27-re kapott időpontot egy kolozsvári klinikától, ahol a család reményei szerint az utolsó két daganatot is eltávolítják. Bár édesanyja nem lehetett mellette a harcban, de édesapja és nevelőanyja teljes mértékben, minden erejükből mellette álltak és mellette állnak, segítik, bátorítják, biztatják.
Debóra első éves egyetemista a váradi Partiumi Keresztény Egyetemen, tele álmokkal, célokkal, melyeknek nem szabhat határt a betegsége. Van kiért, van miért folytatnia, és hiszi, hogy bár most nehéz időszakon megy át, de a Jóisten segítségével meggyógyul és folytathatja tanulmányait.
A gyógyulásának viszont anyagi feltételei vannak. A műtét 6.000 euróba kerül, amelynek nagy részét a család önerőből már összegyűjtötte, viszont még hiányzik 2.000 euró, amit közösségi gyűjtés segítségével szeretnének előteremteni. „Az idő rövid, ám biztosak vagyunk benne, hogy sokan állunk Debóra mellé! Sokan kívánjuk azt, hogy legyen vége a három éve tartó szenvedésnek, élhessen végre ez a fiatal lány, és ne a kezelésről, a kemoterápiáról, a műtétekről szóljon a fiatalsága, az élete. Kérünk titeket, segítsetek összegyűjteni a fennmaradó összeget!… Mutassuk meg, hogy mellette állunk, mi mindannyian egy nagy családként!” - áll a Kéz a Kézben Jótékonysági Könyvlicit és tombola Facebook-csoport felhívásában.

Czifra Debórát az alábbi számlaszámokon lehet támogatni:
Transilvania Bank
RON: RO04BTRLRONCRT0603051301
SWIFT/BIC: BTRLRO22/BTRLRO22XXX
Számlatulajdonos: Debora-Antonia Czifra

BTPay: 0771035570 vagy RO04BTRLRONCRT0603051301
Kedvezményezett: Debora-Antonia Czifra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában