Ünnepség

2023.03.06. 08:53

Kiállítással ünnepelték Arany János születésének évfordulóját

A nagyszalontai Arany János Emlékmúzeum ad otthont Tóth István nagyváradi fotóművész Tetten ért pillanatok című vándorkiállításának. A Summit Agro România támogatásával megvalósuló kiállítást először a nagyváradi neológ zsinagógában láthatta a közönség 2021 augusztusában, a fotóművész 70. születésnapja alkalmából. Azóta az alkotások szerepeltek Bukarestben, Nagykárolyban, Ungváron, Berettyóújfalun, Budapesten, Gyulán és Békéscsabán is. 
A hajdúváros neves szülöttének, Arany János születésének évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitóját március 2-án, csütörtökön szervezték meg, az érdeklődőket dr. Mihálka Nándor, a szalontai múzeum muzeológusa köszöntötte, majd Cseke Sándor helyi tanácsos, a Kárpát-medencei Magyar Fotóművészek Társaságának alapító tagja vette át a szót, aki örömét fejezte ki, hogy részt vehetett a váradi fotóművész által vezetett fotótanfolyamon, és számos ismeretet elsajátíthatott a fotóművészet területéről. Végezetül Tóth István fotóművész beszélt pályafutásának eddigi szakaszairól, illetve a kiállított alkotások keletkezésének történetéről. A kiállításmegnyitó végén kisorsoltak 15 darab jubileumi albumot, amely a Tetten ért pillanatok tárlat alkotásait foglalja magába. Az album elérhető az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület honlapján is.
A kiállításmegnyitón fellépett a Duo Sola Fide keresztyén-kulturális csoport két tagja: Thurzó Sándor József brácsaművésztől Bartók Béla, Macalik Alfréd, Johannes Brahms zeneműveit hallhatta a közönség, míg Fórián Andrea Arany János két költeményét – Az elhagyott lak, Válság idején –, illetve Dutka Ákos Haza kell mennem című versét adta elő. A kiállításmegnyitót online közvetítették az egyesület Facebook-oldalán. A kiállítás három hétig látogatható.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában