Beruházás

2023.03.19. 12:05

Két árajánlat a diófási kórház felújítására

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács februárban írt ki tenderpályázatot a diófási pszichiátriai kórház felújítására, melyre a Dumexim, valamint a Manelli Construcții Generale (fővállalkozó)–Manelli Impresa–Interactiv Design-konzorcium tett árajánlatot. A beruházás becsült értéke nettó 21,6 millió lej.

Mint lapunk is beszámolt korábban róla, európai uniós vissza nem térítendő és hazai költségvetési pénzforrásokból korszerűsítik energetikai szempontból azt az öt épülettestet, melyben a diófási pszichiátriai kórház, illetve szociális-egészségügyi ellátóközpont működik. A kórházban 266 ágy van, az ellátóközpontban pedig 178, a fő cél az energiahatékonyság növelése és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése. Modernizálják az épületek hőszigetelését és kicserélik a régi közműberendezéseket. Pénzforrásra a Bihar Megyei Tanács tavaly áprilisban pályázott az országos helyreállítási alapból (PNRR), és idén január 12-én Bukarestben írták alá a finanszírozási szerződést. A tendert a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium hirdette meg, a pénzforrásokat az országos helyreállítási alapból (PNRR), valamint az államháztartásból biztosítják. A munkálatok kivitelezése 24 hónapig kell tartson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában