Egészségügyi karaván

2023.03.16. 08:15

Ingyenes orvosi kivizsgálás lesz a hétvégén Magyarremetén

A Bihar megyei orvosokból álló egészségügyi karaván Magyarremetén (Remetea) végzett ingyenes vizsgálatokat és orvosi konzultációkat felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Az egészségügyi karaván Bihar megyei csoportjának ez volt az első megállója ebben az évben. Március 11-én tíz orvosból álló csapat körülbelül 150 személytől vett vért különböző analízisek elvégzéséhez, a vérvizsgálatokat a Synevo laboratórium végezte el ingyenesen. 
Március 18-án és 19-én pedig ingyenes orvosi kivizsgálásokon vehetnek részt a páciensek. Ez alkalommal belgyógyászati, kardiológiai, fül-orr-gégészeti, bőrgyógyászati, neurológiai, urológiai, gyermekgyógyászati, fogászati és más jellegű problémákkal fordulhatnak az orvosokhoz, ezen kívül EKG-t, szív- és hasi ultrahangot is végeznek majd a szakemberek. Az egészségügyi karaván egy országos projekt, amely keretében az orvosi területen dolgozó szakemberek (szakorvosok, rezidensek, hallgatók, ápolók és mentősök), egészségügyi alapellátást nyújtanak, ingyenes orvosi vizsgálatokat és konzultációkat végeznek önkéntes alapon, vidéken. A Bihar megyei orvosok 2022-ben hozták létre a helyi karavánt, tavaly két alkalommal szerveztek ingyenes orvosi kivizsgálásokat Vasaskőfalván (Pietroasa) és Biharrósán (Roșia). Akkor összesen 300 személyt vizsgáltak ki, körülbelül száz szemüveget kínáltak fel ingyenesen és több mint ezer személy vehetett részt elsősegélynyújtási tanfolyamon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában