Beruházás

2023.03.02. 15:21

Elkezdődhet az új bihari sportlétesítmény építése

RMDSZ-sajtóanyag

„Aláírtuk a bihari sportpálya kivitelezési szerződését, elkezdődhetnek a munkálatok” – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es miniszter. A fejlesztési szaktárcavezető elmondta: az újonnan épülő sportbázis – amelynek kivitelezéséhez több mint 8 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium – egy focipályát és egy második, több sport gyakorlására alkalmas pályát is tartalmaz, amelyet kézilabda, kosárlabda, röplabda és tenisz mérkőzésekhez szerelnek és festenek fel. A sportlétesítmény melletti épületben korszerű öltözőket és zuhanyzókat alakítanak ki, elsősegélynyújtó pontot szerelnek fel, sportszertárat építenek. A pályák mellett 500 férőhelyes lelátó is lesz, valamint eredményhirdető táblával és éjszakai világítással is ellátják a létesítményt.

 

„Bukarestben azon dolgozunk, hogy az erdélyi, Bihar megyei magyar települések fejlődjenek. Bihar községben ez a második sportlétesítmény, amelyet a fejlesztési minisztérium finanszírozásával valósítunk meg. Az új sportlétesítményt tornaórákon használhatják a diákok, de tanórák után és hétvégén nemcsak a tanulók, hanem a bihariak számára is hasznos lesz az új beruházás” – nyilatkozta Cseke Attila.
„Számunkra fontos a fiataljaink támogatása, szeretnénk nekik minden lehetőséget megadni arra, hogy sportoljanak és egészséges életmódra törekedjenek. A sportpálya az új sportterem szomszédságában épül meg, ezáltal ez a terület egy egész sportkomplexummá alakul át, amely a fiatalok mellett a bihariaknak is egy új közösségi teret fog jelenteni. Köszönjük Cseke Attila fejlesztési miniszternek és az RMDSZ kormányzati csapatának, hogy ezekben a nehéz időkben is azért dolgoznak, hogy településeink fejlődjenek, közösségeink gyarapodjanak” – nyilatkozta Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere. A sportlétesítmény megépítésére egy éve lesz a kivitelőzének, amelyből három hónap a tervezési időszak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában