Beruházás

2023.02.02. 17:08

Új polgármesteri hivatal épül az új községközpontban

RMDSZ-sajtóanyag

„Új községháza épül Monospetriben” – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter azt követően, hogy a szaktárca jóváhagyta a beruházáshoz szükséges, közel 9 millió lejes finanszírozást. Hangsúlyozta: „a magyar közösségnek megéri, hogy a Szövetség kormányon van. Ha mi nem vagyunk ott, a mi közösségünk gondjai, problémái mások számára nem lennének fontosak. Ha mi nem lennénk ott, Erdély számtalan kisebb és nagyobb régiója fejlesztések nélkül maradna.”
Mint ismeretes, decemberben zárult le az a sokéves folyamat, amelynek köszönhetően Vedresábrány község neve Monospetrire változik, és ezáltal a helyi polgármesteri hivatal is Monospetribe költözik. Adta magát a helyzet, szükség lesz egy új polgármesteri hivatalra is. Barcui Barna, Monospetri RMDSZ-es polgármestere már a szövetség kormányra kerülésekor lépett az ügyben, és elkészítették azt a dokumentációt, amely egy új irodaépületre vonatkozik. A Margittát Székelyhíddal összekötő országút mellett egy telket is megvásároltak, és a decemberi döntéssel fel is gyorsultak az események – most lett jóváhagyva a miniszteri rendelet az új beruházásról.
A polgármester elmondta: „az RMDSZ kormányzati szerepe révén sikerült végigvinni a községközpontról szóló procedúrát, és Cseke Attila fejlesztési miniszter, az RMDSZ megyei elnökének köszönhetően új hivatalba költözhetünk rövidesen. Addig a kultúrotthonba költözünk, de bízom benne, hogy ezzel is megkönnyítjük a monospetriek mindennapjait.”
Az új, közel 900 négyzetméteres épületben az anyakönyvi hivatal, az adóhivatal, a mezőgazdasági nyilvántartó fog működni, az épületet felszerelik és berendezik azért, hogy az önkormányzat a legjobb szolgáltatásokat biztosítsa, korszerű körülmények között, mindenki számára. A melléképületben az önkormányzat felszereléseit és járműit fogják tartani. Az építkezésre a közbeszerzési folyamat lezárta után kerülhet sor, a kivitelezési határidő másfél év. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában