Közösség

2023.02.06. 08:25

Új helyszínen szervezték meg az Ady Endre Líceum szülői bálját

Az iskolaépületben zajló teljeskörű felújítási munkálatok miatt idén a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében szervezték meg péntek este az Ady Endre Elméleti Líceum jótékony célú szülői bálját, a Popper Enikő vezette reprezentatív szülőbizottság segítségével. Vad Márta igazgató köszöntött mindenkit, majd műsorral szolgáltak tehetséges diákok.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Nagyszerű hangulatban zajlott az Ady Endre Elméleti Líceum péntek esti szülői bálja, az egybegyűlteknek sikerült minőségi időt egymással tölteniük. Vad Márta igazgató üdvözölt mindenkit az új évben és új helyszínen, örömének adva hangot, hogy „ismét együtt lehetünk, hiszen tudjuk azt, hogy mit jelent, ha nem”. Megjegyezte: több mint fél éve élnek a felújítási munkálatok miatt átmeneti állapotban az iskolában. Köszönetet mondott a felújításért, a szülőknek, a tanároknak, az alkalmazottaknak, a diákoknak a kitartásért, mert – mint fogalmazott – „még hátravan egy-két év, készen is leszünk, és tessék elhinni, hogy tényleg szép lesz”

Fotós: Ciucur Losonczi Antonius

Aki ismeri az épületbeosztást, az tudja, hogy hátulról kezdődött a felújítás, és szakaszosan haladnak előre, ami kiköltözésekkel jár együtt. Lassan-lassan azonban kezdenek vissza is költözni, a részlegesen korszerűsített területekre. A hátsó, emeleti tornaterem és a nyelvlaborok szépen alakulnak, a volt könyvtár is, ahol ezentúl a rajzterem lesz. Haladnak előre, a kémia-, a fizikalabor, a bentlakás lassan készen is lesz. Dolgoznak az úgynevezett sötétfolyosón, valamint a díszteremben. Átadták már a főfolyosót, és elköltöztek az informatikai laborok, melyeknek a bútorzata ki lett teljesen cserélve az Alma Mater és az Alter alapítványok segítségével. Remélhetőleg a nyár folyamán az iskola konyháját is modernizálják a mai körülményeknek megfelelő kialakítással új helyen és infrastruktúrával, a bálon erre gyűjtöttek.

Fotós: Ciucur Losonczi Antonius

A főleg diákok által bemutatott műsor nyitányaként mezőségi tánccal lépett fel az iskola tavaly megalakult néptánccsoportja, mely ebben a tanévben is aktívan folytatja tevékenységét Sarkadi Viktória tanár koordinálásával, illetve Piski Orsolya és Ádám Tamás Bendegúz diákok munkájának betudhatóan, akik felkarolták a táncolni szerető, és Bihar megye különböző néptánccsoportjaiban táncoló fiatalokat és az adysok csapatává formálták őket. A továbbiakban Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? című írásával lépett fel a 11 D-s Coroianu Dávid. Két énekszámmal készültek a Kajántó Judit tanár és Makai-Bölöni Judit könyvtáros által felkészített diákok, majd a sort a 11 D-s Pék Bence zárta, Nógrádi Gábor Hogyan neveljünk? című humoros tanácsadói gyűjteményéből vett részlettel. Az ezt követő fergeteges bulin a Desszert zenekar szolgált talpalávalóval, és tombolasorsolás is volt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában