Táncház

2023.02.07. 10:58

Közös táncház Köröstárkányban

A hagyományokhoz híven szombat este élőzenés táncházat szervezett a Köröstárkányi Ifjúsági és Oktatási Egyesület. A rendezvényre Révről és az anyaországi Kondorosról érkeztek vendégek.

Szombat este zsúfolásig megtelt a köröstárkányi kultúrotthon. A helyiek mellett a Kárpát Medencei Családszervezetek Szövetségéhez tartozó Pro Rév Egyesület és a magyarországi Kondorosi Nagycsaládosok Egyesületének tagjai is részt vettek a táncházon. Utóbbiak a napot Biharfüred sípályáin töltötték, majd a vacsorát követően a főleg fiatalokból álló csoport elszállásolást követően érkezett vissza a művelődési házba, ahol az Atyafiak zenekar tagjai húzták a talpalávalót. A rendezvény elején felléptek a Köröstárkányi Százszorszép Néptánccsoport tagjai, majd a helyi egyesület nevében Gyulai Csaba köszöntötte a megjelenteket. Megtudtuk azt, hogy a településen három korcsoportban folyik a táncoktatás, és a helyieknek saját népviseletük és táncuk van. Már eljutottak odáig, hogy nemcsak vendég, hanem helyi oktató is tanítja táncra a település fiataljait. Külön megköszönte az anyaországiaknak, hogy általuk érkezhetett a rendezvényre a zenekar.
Vári Ferenc kondorosi elnök elmondta, hogy a három egyesület számos programot bonyolított le együtt az idők során (tavaly például népi tánctábort Kondoroson és táncházat Réven). Hasas János, a Pro Rév Egyesület elnöke beszédében megköszönte a meghívást, majd gratulált annak a munkának, amit a tárkányiak végeznek a magyar néptánc és a nemzeti értékek megmentéséért, a magyar identitástudat ébrentartásáért. Ezt követően a Köröstárkányi Százszorszép Néptáncegyüttes két kiválósága, Fenesi Petra és Antal Árpád vezetésével táncház zajlott, amely során a bőségesen megterített asztalok mellett a helyi és vendég diákság között kialakult korábbi kapcsolat tovább mélyülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában