Helyi közélet

2023.02.04. 13:10

Közművesítik a belényesi ipari parkot

Forrás: cjbihor.ro

Ciucur Losonczi Antonius

Mint arról korábban is olvashattak portálunkon, a legutóbbi rendkívüli tanácsülésen jóváhagyták a majdani belényesi ipari park víz- és csatornahálózat kiépítésének műszaki-gazdasági mutatóit. A Bihar Megyei Tanács ezzel kapcsolatos közleményében arról tájékoztatnak: a megvalósíthatósági tanulmányt a nagyváradi Vízművek dolgozta ki, a projekt becsült értéke bruttó 5,4 millió lej. Az ipari park helyszíne Belényes külterülete, ahol eddig nem fektettek le közműhálózatot, ezért van szükség a munkálatokra. A létesítmény a várostól nyugatra fog működni, az E79-es nemzetközi út baloldalán, Nagyvárad irányába, 175.183 négyzetméteren.

Mint ismeretes, a megyei önkormányzat január 3-án versenytárgyalást hirdetett az élesdi, a belényesi és a vaskohsziklási ipari parkok infrastrukturális munkálataira. Vaskohsziklás esetében csupán a kivitelezésre, míg Élesd és Belényes esetében a tervezésre és a kivitelezésre is. Az élesdi ipari parkbéli munkálatoknál nyolc hónapra kötnek majd szerződést, Belényes esetében kilenc, Vaskohsziklásnál pedig hat hónapra. A beruházások teljes költségvetése nettó 69,2 millió lej, árajánlatokat 2023. március 1-jén, szerdán 15 óráig lehet tenni. A társfinanszírozást európai uniós vissza nem térítendő pénzforrásokból biztosítják, a Regionális Operatív Program 2021–2027 keretében, a megyei tanács hozzájárulása 60 százalék. A nyertes bekötő és kivezető utakat kell kialakítson, belső úthálózatot, valamint a közművesítési munkákat is el kell, hogy végezze. A fejlesztésektől új munkahelyek teremtését és beruházások generálását remélik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában